Video Canvas | Bevergem special: het ware verhaal achter de serie

Video Canvas | Bevergem special: het ware verhaal achter de serie

op woensdag 25 november op Canvas en canvas.be

Vanavond werd de laatste reguliere aflevering uitgezonden van de successerie Bevergem. Maar Bevergem krijgt volgende week nog een staartje: in de special Blinde vlekken geven Freddy De Vadder en zijn kompanen aan de hand van wel erg openhartige interviews een prettig gestoorde inkijk in het niet zo evidente creatieproces van Bevergem. Een documentaire waarin openlijk gepraat wordt over onder meer gedeukte artistieke ego’s en nurfen.

Blinde vlekken: écht alles over Bevergem.

Bijvoorbeeld: Waarom in het West-Vlaams?
En: Wat is dat eigenlijk, nurfen?

Woensdag 25 november om 21.10 u. op Canvas en canvas.be

Hoe zijn Freddy De Vadder en zijn kompanen erin geslaagd om de missie die ze zes jaar geleden op hun bord kregen  – “de Vlaamse fictie vernieuwen” – tot een goed einde te brengen? In de Bevergem-special Blinde vlekken geven de scenaristen, acteurs en regisseur een openhartig en eerlijk antwoord op die complexe vraag.

Tussen een selectie van onvergetelijke fragmenten door geven ze een inkijk in de ontstaansgeschiedenis en het productieproces van de serie. Zo komen allerlei machtsverhoudingen achter de schermen aan het licht en gefnuikte artistieke drijfveren aan de oppervlakte. Minder heikele thema’s die worden aangekaart, zijn onder meer gewaxte ballen, FC De Kampioenen, washandjes en natuurlijk… nurfen.

Bevergem had de ambitie om de kijker een spiegel voor te houden van de kleine kantjes van de mens. Nu blijkt dat de makers hun mosterd niet ver moesten zoeken. Al is niets wat het lijkt, ook niet in dit prettig gestoorde slotakkoord.

Op woensdag 25 november om 21.15 u. op Canvas en canvas.be.

De special Blinde vlekken is een productie van  BroekToe bvba ism De Wereldvrede voor Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos