Brave Little Belgium bekroond

Brave Little Belgium bekroond

Brave Little Belgium heeft de IAMHIST-Michael Nelson prijs gewonnen. De tweejaarlijkse "IAMHIST-Michael Nelson Prize for a work in Media and History” wordt toegekend aan een boek, radio, tv-programma of -serie, film, DVD, CD-ROM of website met geschiedenis als onderwerp.

De vierdelige documentairereeks Brave Little Belgium vertelt het verhaal van ons land in de Eerste Wereldoorlog: van augustus 1914 tot november 1918. De serie behandelt de oorlog in al zijn aspecten: burgerlijk, militair, de bezetting, technische en medische ontwikkelingen, vluchtelingen, enz.

Ze toont de impact van de oorlog op onze moderne maatschappij en vertelt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog op een hedendaagse manier, onder meer met de hulp van drones voor luchtbeelden, CGI- en 3D-animatie.

Brave Little Belgium is een documentaire van Sophie De Schaepdrijver en Mark De Geest geproduceerd door Canvas, VAF-mediafonds en Mindsmeet. De reeks werd vorig jaar uitgezonden op Canvas.

IAMHIST staat voor International Association for Media and History. De prijs is genoemd naar Michael Nelson, voormalig directeur van het internationale persagentschap Reuters.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos