Canvas brengt vanavond eerbetoon aan overleden Rik Coppens

Canvas brengt vanavond eerbetoon aan overleden Rik Coppens

Ik Rik. Het levensverhaal van Rik Coppens - donderdag 5 februari om 23.05 u.

"Rik Coppens is de kleurrijkste en spectaculairste speler die ik ooit in België gezien heb". Dat zegt Rik De Saedeleer vanavond in de documentaire "Ik Rik. Het levensverhaal van Rik Coppens".

Canvas zendt het portret van Frank Raes uit 1993 uit naar aanleiding van het overlijden van 'De koning van het Kiel'. De documentaire bevat een uitgebreid gesprek met Rik Coppens zelf en getuigenissen van onder meer Rik De Saedeleer, Jan Wauters, Guy Thys, Vic Mees, Marcel Dries en Beerschotkronikeur Frans Clerck.

Rik Coppens zelf vertelt honderduit over zijn leven en zijn carrière, en de getuigen praten onder meer over het genie en de bravoure van Coppens; over de bewondering van zijn ploegmaats en de angst van zijn tegenstanders om belachelijk gemaakt te worden; en over zijn rol voor Beerschot en voor het Belgische voetbal.

Hun verhaal wordt rijkelijk geïllustreerd met archiefbeelden.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos