Canvas | "Vandaag is dé dag!"

Canvas | "Vandaag is dé dag!"

De laatste aflevering van Twintigers - woensdag 11 maart om 21.35 u.

De driedelige documentaire reeks Twintigers volgt negen jonge Belgen tussen 20 en 29 jaar die voor een keuze staan die hun leven zal veranderen. De laatste aflevering is er één vol spanning en emotie. Want nu de jonge twintigers volop voor hun keuze gaan, is het afwachten of de weg die ze inslaan, hen ook effectief succesvol of gelukkig zal maken. Woensdag 11 maart om 21.35 u. op Canvas.

De aflevering is integraal te bekijken op het Persportaal.

 

 

"Vandaag is dé dag. Wij mogen onze single live brengen op MNM" (Glenn Daelemans)

Postbode Glenn Daelemans krijgt goed nieuws van MNM: hij mag zijn single live komen brengen tijdens een uitzending van UrbaNice. Maar net op dat moment krijgt Glenn ook slecht nieuws te horen: de zangeres met wie hij samenwerkt, besluit uit hun groep GEC te stappen. In een aangepaste bezetting trekt Glenn toch naar MNM voor die eerste stap in de richting van een hopelijk succesvolle muziekcarrière.

 

Britt Verhelst krijgt groen licht van artsen en begeleiders en start eind augustus vol goede moed maar met een klein hart aan de beklimming van de Tourmalet. Een halfjaar geleden kon ze amper inspanningen doen, nu probeert ze één van de zwaarste Pyreneeëncols te beklimmen. Maar zal ze op de top geraken?

 

Isamael Ben Hammou nadert het einde van zijn opleiding. Als hij slaagt, maakt hij grote kans op een job bij als veiligheidsagent bij vervoersmaatschappij MIVB. Zijn droom om mensen te helpen zou uitkomen, zijn vader zou eindelijk fier kunnen zijn op zijn zoon.

 

Joyce  Verwimp krijgt bij een laatste gesprek met haar begeleidende artsen te horen dat ze aan een hormonenbehandeling kan beginnen. Dat betekent een eerste stap in de richting van een leven als man. Vincent zal haar nieuwe naam zijn, en om haar vrienden en familie in te lichten over haar allesbepalende keuze, organiseert ze een groot feest. Met een klein hartje vraagt ze zich af hoe haar omgeving zal reageren.

 

Minder leuk gaat het er aan toe bij Anke Souveryns. Uit financiële noodzaak schrijft ze zich in bij interimbureaus en neemt ze uiteindelijk een job aan die flink onder haar afstudeerniveau ligt. En zo verzeilt de beloftevolle jonge vrouw met een master in Cultuurbeleid in het callcenter van Telenet.

 

Glenn Willem mag op gesprek bij een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hij is nu drugvrij en dat is de psychologen en artsen niet ontgaan. Glenn hoopt toegelaten te worden tot de gedragstherapie, een kans die maar weinigen gegund is. Met goede begeleiding hoopt Glenn op zijn 25ste stilaan aan een normaal leven te kunnen beginnen.

 

Lina Nasser vertelt haar Libanese familie dat ze zwanger is. De blijdschap gaat gepaard met bezorgdheid, want de zwangerschap maakt de situatie extra moeilijk. Lina woont niet alleen ongetrouwd samen met haar vriend, ze is nu ook zwanger buiten het huwelijk om. Haar familie vraagt met aandrang dat ze zich op één of andere manier schikt naar de traditie.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos