Canvas-avond start met sterk nieuwsuur. De Ideale Wereld is de nieuwe laatavond

Vanaf maandag 4 januari begint Canvas om 20 uur met een sterk nieuwsuur, bestaande uit een Journaal, Terzake en De Afspraak. Nieuw is ook de komst van De Ideale Wereld naar Canvas. Dat programma vult drie keer per week de laatavond van Canvas op een eigenzinnige manier in.

 

Herschikking actua-programma’s

Canvas wil zijn kijkers met een aangepaste programmering nog beter bedienen. Op maandag 4 januari start de kijkavond om 20 uur met een doorlopend nieuwsuur. Dat opent met een kort Journaal. Vervolgens zoomt Terzake in op het nieuws van de dag, waarna De Afspraak volgt met gesprekken en reportages over de bredere actualiteit.

 

De Ideale Wereld blijft bestaan, op Canvas

Nieuw is ook de komst van De Ideale Wereld naar Canvas. Nadat bekend werd dat het programma op Vier zou verdwijnen, vond de VRT dat het programma een plaats verdiende op Canvas, dat bewust ruimte durft geven aan eigenzinnig talent en experiment. De Ideale Wereld zal aanwezig zijn op Canvas en Canvas.be.

 

Nieuwe programmering, blijvend scherp profiel

Het aangescherpte DNA van Canvas blijft onveranderd. De opbouw van het schema wordt wel herzien. Dat om alle programma’s nog beter tot hun recht te laten komen. Na de kerstvakantie bestaat de avond op Canvas uit deze blokken:

 

20u.00

Nieuwsuur met Journaal, Terzake en De Afspraak

21u.00

Documentaire of fictie met de typische Canvas-touch

22u.00

Extra time (maandag) / De ideale wereld (dinsdag-woensdag-donderdag)

22u.45

Internationaal aanbod (o.a. fictie)

 

Peter Claes, algemeen directeur media en productie VRT:

“Bij de vernieuwing van Canvas hebben we de missie en het DNA van de zender bewust weer aangescherpt. Dat was ook duidelijk merkbaar in de programma’s die sinds het najaar op het scherm kwamen.  De toon en waardering zaten goed, het bereik nog niet helemaal. We hebben dit grondig geanalyseerd en goed geluisterd naar de reacties die we kregen. Met een aangepaste programma-opbouw willen we nu onze kijkers beter bedienen en onze programma’s beter tot hun recht laten komen. En dat geldt zeker voor onze actua-programma’s.

Nu De Ideale Wereld aan boord komt, hebben we ook een ideale laatavond-afspraak. Met zijn unieke creativiteit en eigenzinnigheid past het programma perfect bij Canvas. We zijn bijzonder blij dat De Ideale Wereld bij ons kan blijven voortbestaan.

Het is drie jaar geleden dat Woestijnvis nog programma’s gemaakt heeft voor de VRT. De samenwerking werd stopgezet na de overname van de televisiezenders Vier en Vijf. VRT heeft wel altijd gezegd dat een samenwerking in de toekomst niet uitgesloten was. Belangrijke voorwaarden voor de VRT waren dat Woestijnvis een onafhankelijke koers zou varen ten opzichte van Vier en Vijf en dat ze de algemene voorwaarden die gelden voor al de productiehuizen die voor de VRT werken, zou aanvaarden. Deze voorwaarden zijn nu vervuld.”

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos