Canvas brengt hulde aan Lauren Bacall met The Big Sleep

Canvas brengt hulde aan Lauren Bacall met The Big Sleep

Woensdag 13 augustus 2014 — Naar aanleiding van het overlijden van Lauren Bacall (1924 - 2014) zendt Canvas vanavond een van haar bekendste films uit: The Big Sleep (1946). Daarin is ze te zien met haar eerste echtgenoot, Humphrey Bogart. The Big Sleep is een film noir van Howard Hawks, naar het gelijknamige boek van Raymond Chandler. Vanavond om 22.40 u. Op Canvas.

Privédetective Philip Marlowe (Humphrey Bogart) krijgt van generaal Sternwood de opdracht Carmen, zijn jongste dochter, in de gaten te houden. Carmen is namelijk in slecht gezelschap terechtgekomen. Marlowe komt erachter dat de problemen te maken hebben met de verdwijning van Sternwoods bediende, die een verhouding had met de vrouw van een gangster. Marlowe raakt verliefd op Vivian (Lauren Bacall), de oudere zus van Carmen. Maar zij wil niets van Marlowe weten ...

The Big Sleep (1946) wordt beschouwd als een van beste films noir aller tijden. Vooral de sensuele spanning tussen Bogart en Bacall zorgt voor vuurwerk. De dubbelzinnige conversatie 'speaking of horses' was bijzonder suggestief taalgebruik in het Hollywood van de jaren '40. (zie fragment)

 

the big sleep