Canvas blikt vooruit naar Euro 2016

Canvas blikt vooruit naar Euro 2016

12 weken lang in het UEFA Euro 2016 preview magazine – vanaf dinsdag 22 maart om 18.40 u.

Over een kleine drie maand begint het EK Voetbal in Frankrijk.  In de aanloop naar Euro 2016 blikt Canvas 12 weken lang vooruit naar het tornooi in het UEFA Euro 2016 preview magazine. In elke aflevering worden twee landen voorgesteld. Wat verwachten de coaches en de spelers van het EK? Wat is de kracht van hun team? Daarnaast is er ook telkens een portret van een van de topspelers op het tornooi, de voorstelling van één van de stadions en de stad waar het zich bevindt, een terugblik op een hoogtepunt uit de geschiedenis van het EK en een kennismaking met een opmerkelijke voetbalfan.

In de eerste aflevering, op dinsdag 22 maart, krijgen we een voorstelling van titelverdediger Spanje en gastland Frankrijk. Daarnaast ook een portret van Eden Hazard en een bezoek aan speelstad Bordeaux. En de Tsjechische middenvelder Karel Poborsky kijkt terug op zijn fantastische goal tegen Portugal in de kwartfinale van Euro 1996.

In de tweede aflevering maken we kennis met de teams van Oostenrijk en Tsjechië. Horst Hrubesch kijkt terug op zijn beslissende rol in de match tegen de Rode Duivels in de finale van het EK 1980 in Italië. Verder ook een portret van de Kroatische middenvelder Ivan Rakitic en de voorstelling van speelstad Nice.

In de volgende afleveringen komen de andere deelnemende landen aan bod.

UEFA Euro 2016 preview magazine: van dinsdag 22 maart tot dinsdag 7 juni, telkens om 18.40 u. op Canvas.

 

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos