Canvas herdenkt Johan Cruijff met documentaires en archiefbeelden

Canvas herdenkt Johan Cruijff met documentaires en archiefbeelden

Naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff zendt Canvas vanavond om 23.00 u. de documentaire Johan Cruijff. En un momento dado uit, een documentaire van Ramón Gieling uit 2003 over de reputatie van voetballegende Johan Cruijff in Spanje.

De documentaire is ook te zien op Canvas.be. De website dook ook in het VRT-archief en vond er onder meer een lang gesprek van Hugo Camps met Cruijff en een eerbetoon van Herman De Coninck aan de voetballegende.

 

De documentaire En un momento dado (90") van Ramón Gieling uit 2003 gaat over de reputatie van voetballegende Johan Cruijff in Spanje. De titel verwijst naar een 'Cruijffiaanse' Spaanse uitdrukking die letterlijk 'het moment dat je gegeven wordt', betekent, al bedoelde Cruiff 'op een gegeven moment'.

Dertien Spanjaarden vertellen wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. De personages komen uit alle lagen van de bevolking; een manager op een cruiseschip, een kok, een reclamemedewerkster, een oud-voetballer, een schrijver, een visser.  Allen hebben in hun leven of werk iets te danken aan Johan Cruijff. Hij heeft ze een gedachte gegeven, een wijsheid, een moment waar ze dankbaar voor zijn.

Hun verhalen worden afgewisseld met talloze televisiefragmenten van grootste momenten van Johan Cruijff, van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in het Nou Camp stadion.

Johan Cruijff tenslotte komt als personage Nummer Veertien zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven.

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos