UPDATE - Canvas herdenkt Steve Stevaert met documentaire 'Hoge bomen'

UPDATE - Canvas herdenkt Steve Stevaert met documentaire 'Hoge bomen'

Vanavond om 22.35 u.

Naar aanleiding van het overlijden van Steve Stevaert herhaalt Canvas vanavond een documentaire uit de reeks Hoge bomen. De documentaire uit 2005 portretteert de politicus op één van de meest beslissende momenten in zijn carrière. De documentaire zal ook integraal te bekijken zijn op canvas.be, samen met een reportage van Villa Politica uit 2003 over Steve Stevaert.

Het debat tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en filosoof Etienne Vermeersch in Reyers Laat dat aanvankelijk donderdagavond uitgezonden zou worden, wordt verplaatst naar zondag 5 april. De uitzending van Reyers Laat zal vanavond vanaf 20.30 u. ook al te bekijken zijn op deredactie.be.

Hoge bomen - Steve Stevaert, de politicus - vanavond om 22.35 u.

Hoge bomen

De documentaire toont hoe politiek in onze tijd eigenlijk vooral een media-realiteit is geworden, met zijn goede en slechte acteurs. We zien Steve Stevaert als populaire politicus, als voorzitter van zijn partij en uiteindelijk als gouverneur van de provincie Limburg. Het is niet alleen een documentaire over een politicus, maar ook een politieke documentaire, over de impact van het beeld en van de media. De documentaire toont welke beeldconstructies de media maken van een politicus als Steve Stevaert. Naast Steve Stevaert zien we ook Johan Vanhoecke (zijn woordvoerder), journalisten Siegfried Bracke, Phara De Aguirre, Ivan De Vadder, Perez Roque (minister van buitenlandse zaken van Cuba) en een heleboel collega-politici van Steve Stevaert. (een film van Manu Riche).

Hoge Bomen - Steve Stevaert, de politicus - vanavond om 22.35 u.

Online

De documentaire uit Hoge bomen wordt integraal aangeboden op canvas.be. Daarnaast zal er op de website ook een reportage van Villa Politica over Steve Stevaert te zien zijn. In 2003 volgde Villa Politica voor het eerst een politicus op de voet. Tijdens de campagne voor de federale verkiezingen werd Steve Stevaert drie weken lang gevolgd. De camera fungeerde als fly on the wall en registreerde zonder tussen te komen met vragen of interviews. Hoe werkte politiek in de coulissen van de macht? Hoe verliep de campagne van 2003? Welke momenten waren cruciaal? En waarom werd Steve Stevaert toen God genoemd?

Een reportage van Greet Nagels, Tom Pardoen en Pascal Dossche.

Hoge Bomen en Villa Politica op canvas.be

Reyers Laat - programmawijziging

Reyers laat loopt nog door tot 21 mei, maar neemt eind deze week al afscheid van anker Lieven Van Gils. Die zal zich vanaf dan volop concentreren op zijn nieuwe project voor Eén. In zijn laatste Reyers Laat ontvangt Lieven N-VA-voorzitter Bart De Wever en moraalfilosoof Etienne Vermeersch. Die waren twee jaar geleden ook al eens zijn gasten in een van de meest memorabele uitzendingen uit de vijfjarige geschiedenis van Reyers laat. Toen waren ze nog lang niet uitgepraat.

Reyers Laat - vanaf 20.30 u. op deredactie.be en zondag om 20.15 u. op Canvas

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos