Canvas I “Ik hoef geen applaus op het veld. Ik geniet van al die controverse" (Steven Defour in Karakters)

Canvas I “Ik hoef geen applaus op het veld. Ik geniet van al die controverse" (Steven Defour in Karakters)

Maandag 5 januari op Canvas

Steven Defour is zonder twijfel de meest besproken voetballer in de Belgische competitie. Judas, verrader of gewoon 'Steven Dehoer' : met amper 26 jaar heeft hij nu al de huid van drie carrières ervaring. Ben ontmoet Defour in het trainingscentrum van zijn huidige club RSC Anderlecht. Op maandag 5 januari om 20.40 u op Canvas.

De documentaire is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie: http://pers.vrt.be/fotoweb/index.html

 

Defour praat voor het eerst uitgebreid en exclusief over zijn carrière tot nu toe, een carrière die hij soms vreemde wendingen gaf. En waarin hij van controverse zijn handelsmerk leek te maken.

Op mijn 18de belde ik zelf naar Jos Vaesen, voorzitter van mijn toenmalige club Racing Genk, om te zeggen dat ik mijn contract wilde verbreken. Ik vertrok naar Standard en Genk kleurde extreem anti-Defour. Bij de eerste Genk-Standard stonden 23.000 mensen me uit te fluiten. Maar dat trok ik me niet aan. Ik hield de bal zelfs langer bij om ze nog harder te doen fluiten.”

In Luik ontpopte Defour zich tot kapitein en kampioenenmaker van de Rouches. Het Europese topvoetbal lag aan zijn voeten, maar na een transfer naar FC Porto kwijnde hij weg. Tot hij deze zomer totaal onverwacht zijn handtekening zette onder een contract bij de aartsrivaal van Standard: Anderlecht. Haatspandoeken werden bovengehaald, messen gewet. Maar dat deert Defour niet: “Ik verwacht niet dat ze in Anderlecht voor mij gaan applaudisseren voor wat er in het verleden gebeurd is. Ik wil geen allemansvriend zijn.”

In deze documentaire een pakkende getuigenis van vader Jacques Defour, met wie Steven na gespannen jaren sinds kort weer op goede voet leeft. Andere getuigen zijn Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck en ex-ploegmaat Igor De Camargo.

 

Karakters is een programma van deMENSEN voor Canvas

 

Karakters met Steven Defour: maandag 5 januari om 20.40 u op Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos