Skip to Content
Canvas organiseert interactief debat “Wanderlust: Geloof in Utopia”

Canvas organiseert interactief debat “Wanderlust: Geloof in Utopia”

Over religie en levensbeschouwing – vrijdag 21 oktober in Leuven

In samenwerking met het stadsfestival 500 jaar Utopia en het programma Wanderlust organiseert Canvas op vrijdag 21 oktober het event “Wanderlust: Geloof in Utopia”.

De avond bestaat uit een interactief debat met 20 denkers in de universiteitsbibliotheek van Leuven én een nocturne op de tentoonstellingen over Thomas More en Utopia in M Museum Leuven en in de universiteitsbibliotheek.

500 jaar geleden schreef Thomas More zijn Utopia, over het denkbeeldige eiland waar geluk, rechtvaardigheid en godsdienstvrijheid hoogtij vieren. Wat blijft er vandaag nog over van die utopie? Hoe kunnen verschillende religies en levensbeschouwingen vandaag in harmonie naast elkaar bestaan? Daarover gaat het debat.

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel nodig. Dat kan op Canvas.be.  

 

Debat

In de universiteitsbibliotheek van Leuven zet Canvas 20 experts aan tafel: filosofen, theologen, psychologen, journalisten en andere denkers. Ze praten met elkaar, maar ook met mensen uit het publiek.

Twee keer 20 bezoekers kunnen mee aanschuiven aan tafel voor een gesprek met bijvoorbeeld Jean Paul van Bendegem of Khalid Benhaddou. De anderen kunnen meeluisteren naar hun gesprekken, maar ook naar wat bijvoorbeeld Lydia Chagoll, Dirk De Wachter en Joël De Ceulaer elkaar te zeggen hebben.

Andere experten die meewerken aan de debatavond zijn onder meer Patrick Loobuyck, Anya Topolski, Stefaan Van Brabandt, Eva Brems, Christophe Busch, Nadia Fadil, Gerard Bodifee, Lieven Boeve en Tom Hannes.

Tentoonstelling

Na de gesprekken zijn alle aanwezigen uitgenodigd voor een nocturne op de tentoonstellingen over Thomas More en Utopia in M Museum Leuven en in de Universiteitsbibliotheek.

De tentoonstelling Utopia & More in de imposante Universiteitsbibliotheek gidst je door Utopia, het leven en werk van More en de utopische literaire traditie. Je ziet er originele manuscripten, brieven, oude drukken en allerlei curiosa.

De tentoonstelling Op zoek naar utopia in M Museum Leuven laat je kennismaken met de creatieve energie van de tijdsgenoten van Thomas More. Het verlangen naar Utopia zorgde voor een golf van creatieve hoogtepunten.  Op de tentoonstelling kan je onder meer  iwerk van Quinten Metsys, Jan Gossaert, Albrecht Dürer, Hans Holbein en vele anderen bewonderen.

 

Deelname aan dit event is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Een gesprek met een van de experts kan je wel pas de avond zelf ter plekke reserveren, op vrijdag 21 oktober dus. De inschrijvingen voor die gesprekken beginnen vanaf 18.30 u.

Meer info en het inschrijvingsformulier is te vinden op canvas.be.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos