Canvas presenteert: De week van de stad - van maandag 27 oktober tot zondag 2 november

Over de stad van de toekomst en de toekomst van de stad

Van maandag 27 oktober tot zondag 2 november pakt Canvas uit met 'De week van de stad'. Die week praat Ruth Joos van maandag tot donderdag in de late night talkshow 'Studio de stad' met bijzondere mensen die bezig zijn met of bekommerd om de stad. Uitgangspunt is telkens een opmerkelijke documentaire over de stad. Daarnaast zijn er tijdens de Week van de stad nog een heleboel andere programma's over (het leven in) de stad. Op het einde van de week, zondag 2 november, start 'Atelier de stad': een reeks documentaires met als uitgangspunt de vijf stadsateliers en hun evenementen die in de zomer en het najaar plaatsvonden in Oostende, Kortrijk, Gent, Brussel en Hasselt/Genk.

 

Steden vormen dé uitdaging van de toekomst. Want in 2050 zal niet 50 , maar 80 procent van de wereldbevolking in de stad wonen. In Vlaanderen zullen er tegen dan maar liefst één miljoen mensen bijkomen. Hoog tijd dus om na te denken hoe we die steden vorm zullen geven, en hoe we ons leven er zullen organiseren om het voor iedereen leefbaar te houden. En dat is niet alleen een zaak van beleidsmakers en stadsplanners, maar van ons allemaal.

Daarom moedigde Canvas samen met diverse culturele partners het voorbije jaar stadsbewoners aan om samen met kunstenaars, architecten, stadsplanners, designers, filosofen en wetenschappers hun visie weer te geven in een project onder de noemer Atelier de stad. In vijf stadsateliers in Oostende, Kortrijk, Brussel, Gent, Hasselt & Genk hebben ze samen nagedacht over de stad van morgen: hoe kunnen we beter, aangenamer, gezelliger, mooier samenwonen? Het resultaat was deze zomer en dit najaar te zien en te beleven in Atelier de Stad op locatie.

Daarnaast lanceerde Canvas ook de website www.atelierdestad.be, waarop allerlei ideeën voor die stad van de toekomst worden verzameld.

En natuurlijk is er ook op televisie een uitgebreid luik rond die thematiek, in De week van de stad en de documentaire reeks Atelier de stad. Dat gaat van documentaires en talkshows over series en films tot archiefprogramma's en visionaire toekomstbeelden.

In bijgevoegd persdossier (via de link onderaan dit bericht) vindt u een overzicht van al die programma’s.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos