Canvas Video| Unieke Urbanus in 100ste aflevering Memotv

De Urbanus van Anus Show 1979 - dinsdag 3 februari

Voor de 100ste aflevering van het archiefprogramma Memotv hebben de Canvas-kijkers gekozen voor een show van Urbanus (toen nog 'van Anus') uit 1979. Deze 'Urbanus van Anus Show' is één van de weinige die niet op DVD staat. Unieke beelden dus. In Memotv op dinsdag 3 februari om 23.30 u. op Canvas.

 

Het programma is een studioproductie waarin Urbanus fragmenten uit twee live-optredens en allerlei sketches aan elkaar grapt.

Zo zijn er beelden van het Knokke-Heist Humorfestival: in 1978 is Urbanus daar “speciale gast”, met onder meer de sketch 'De hotdog'. Tijdens zijn optreden in “Nederovertegenwindeke” valt een witte piano uit de lucht te pletter. Het houdt Urbanus niet tegen om er een liedje op te spelen: 'Ikke'. Daarnaast bevat de show een aantal minder bekende sketches: Urbanus als polsstokspringer, als doelman, als wielrenner, als soldaat, als agent. En tot slot de sketch die intussen tot ons collectieve geheugen behoort: 'Wriëd accident.'

Hieronder alvast een voorsmaakje.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos