Canvas viert 10 jaar ‘Vranckx’ met special van Alleen Elvis blijft bestaan

Canvas viert 10 jaar ‘Vranckx’ met special van Alleen Elvis blijft bestaan

Alleen Rudi blijft bestaan - zaterdag 3 februari om 20.10 u. op Canvas

Vrijdag 26 januari 2018 — Januari 2008. Met een aangekochte reportage over de Olympische Spelen in China wordt het allereerste seizoen van Vranckx op gang getrapt. Sindsdien is het programma onafgebroken op antenne. Meer dan 200.000 mensen kijken elke zaterdagavond op Canvas, twaalf maanden per jaar.

Om dat te vieren nodigt Thomas Vanderveken Rudi Vranckx uit in de Alleen Elvis-studio. Niet voor een “gewone” aflevering, want Rudi was al te gast in november 2015. Maar voor een feestelijke editie over de carrière van Rudi zelf. Over momenten, mensen en plaatsen in zijn rijk gevulde loopbaan die hij nooit zal vergeten.

Zo zijn er De Nomaden. Sinds 2012 geeft Rudi jonge reporters de kans om onder zijn vleugels documentaires te gaan draaien in het buitenland. Lange documentaires komen op televisie, blogs, fotoreportages en korte documentaires komen online. Nog een reden om te vieren: binnenkort zijn De Nomaden met 100.

Rudi duikt ook in zijn eigen archief. Eén van de verhalen die hij nooit zal vergeten is dat van Chappa. Een jong meisje uit Mali dat op de vluchtelingenroute door de Sahara haar moeder en haar zussen verloor.

Een speciale avond voor een speciaal moment.

Een uitzending die langer is dan een aflevering van Vranckx en korter dan een aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan.

Vranckx: Alleen Rudi blijft bestaan: zaterdag 3 februari van 20.10-21.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Vranckx: Alleen Rudi blijft bestaan, 3/2

Generiek Vranckx - (c) VRT
Rudi Vranckx en Chappa in Niger - (c) VRT
Nomade Elien Spillebeen  (Beni , Oost-Congo - (c) Elien Spillebeen
Rudi Vranckx - (c) Charlie Dekeersmaecker
Rudi Vranckx en Thomas Vanderveken - (c) VRT
Rudi Vranckx - (c) Gert Verbeelen
Thomas Vanderveken - (c) Joost Joossen