Canvas wint drie Vlaamse Televisie Sterren met Bevergem

Canvas wint drie Vlaamse Televisie Sterren met Bevergem

Beste humorprogramma – Beste actrice (Ann Tuts) – Beste Scenario

Bevergem is gisteren in De Panne de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren. De eigenzinnige en succesvolle comedy van Canvas en productiehuis de Wereldvrede werd bekroond als Beste Humorprogramma. Daarnaast wonnen Bart Vanneste, Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Gilles Coulier samen de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Scenarist Fictie. En Ann Tuts mocht de Televisiester voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Martine.

De achtdelige reeks Bevergem werd vorig najaar uitgezonden op Canvas. Bevergem gaat over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer de bekende stand-upcomedian Freddy De Vadder op een dag in het dorp komt wonen, is het hek van de dam. Bevergem was een van de best bekeken Canvas-programma’s ooit, met bijna 700.000 kijkers en 25% marktaandeel (live en uitgesteld kijken).

“Ik wil de winnaars en het hele team van De Wereldvrede uitdrukkelijk gelukwensen en ook bedanken”, zegt netmanager Reinhilde Weyns.  “Canvas is trots te kunnen samenwerken met mensen die uitblinken in originaliteit, vakmanschap en lef. Bevergem had het allemaal en in ruime mate.”

Bevergem won onlangs ook al de Ha! Van Humo en de Cutting Edge Award voor Beste Fictie. Eerder deze week nog werd de reeks internationaal genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series op het Banff World Media Festival in Canada, een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content.

Bevergem kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Om de Televisie Sterren voor Bevergem te vieren heeft canvas.be de reeks opnieuw integraal online gezet. 

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos