Canvas.be brengt webreeks "On the Road: Alain de Botton"

Canvas.be brengt webreeks "On the Road: Alain de Botton"

Amsterdam > Antwerpen: Tim Verheyden praat 157 kilometer lang met Alain de Botton over liefde, religie en werk

Als modern preacher trekt Alain de Botton van de ene vestiging van "The School of Life" naar de andere, van Londen over Seoul naar Istanbul. De filosoof, presentator en auteur begrijpt als geen ander de universele nood aan rolmodellen, om pijn, bedrog en onrecht een plaats te geven. Want de lessen van het leven leer je niet op de schoolbanken.

Hoe kijkt Alain de Botton naar de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel? Is zijn 'The Book of Life' een soort van religie? Wat is de Nieuwe Romantiek? Gaan we ten onder aan het geloof dat alles mogelijk en maakbaar is?

In een mini-webreeks van drie afleveringen haalt Tim Verheyden de filosoof, presentator en auteur zèlf even uit de ratrace. Hij brengt Alain de Botton van Amsterdam naar Antwerpen, waar hij verwacht wordt voor de volgende uitverkochte lezing over zijn nieuwe boek ‘Weg van Liefde’. Onderweg is er tijd voor een gesprek en ontstaan mooie ideeën.

On the Road: Alain de Botton, drie weken lang vanaf  vrijdag, 12.30 uur ,  een nieuwe aflevering op canvas.be.

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos