Canvas.be opent Depot van Gevonden Gedichten

Canvas.be opent Depot van Gevonden Gedichten

Je bent dichter dan je denkt in de aanloop naar Gedichtendag

Donderdag 21 januari 2016 — Sommige mensen schrijven gedichten - met bloed, zweet, en tranen. Andere mensen vinden gedichten – op google, in de krant, en op straat.

In de aanloop naar Gedichtendag  heeft Canvas.be vandaag het Depot van Gevonden Gedichten geopend. (www.depotvangevondengedichten.be) Daarin worden de gevonden gedichten van iedereen die dat wil, bewaard, gekoesterd én aan de wereld getoond. En je kan er nog een mooie prijs mee winnen ook.

Poëzie is overal. Je ogen openhouden is de boodschap. Denk aan wat Picasso zei : “Je ne cherche pas, je trouve”.  

We zijn dichter dan we denken.  Hoeveel dichter, dat lees je hieronder.

Waar vind je een gedicht?

In eerste instantie verzamelt het Depot googlegedichten, stiftgedichten en fotogedichten.  

  • Googlegedichten zijn gedichten die Google genereert op basis van begrippen die je ingeeft in de zoekmachine. Dat levert soms verrassend poëtische resultaten op.
  • Stiftgedichten zijn gedichten die je maakt door passages uit een gedrukte te tekst te schrappen met een stift, zodat je een poëtisch tekstpatchwerk overhoudt.
  • Fotogedichten zijn straattaferelen waar een beeld samen met letters, een opschrift of een andere tekst een poëtisch gevoel oproepen.

Meer over de manier om dat soort gedichten te vinden, lees je hier : www.canvas.be/hoevindikeengedicht

Hoe stop je het gedicht in het Depot van Gevonden Gedichten?

Je gevonden gedichten in het Depot stoppen, doe je zo: www.canvas.be/mijngevondengedicht

Het wordt dan tentoongesteld in het Depot van Gevonden Gedichten. Het Depot is vanaf vandaag is voor iedereen toegankelijk: www.depotvangevondengedichten.be

Ondertussen is ook de hashtag #gevondengedicht gelanceerd op Instagram en twitter. De magazijnier van het Depot schuimt regelmatig de sociale media af, op zoek naar die hashtag. Leuke vondsten worden mee opgenomen in het Depot.

Cadeau van het Depot

Een volstrekt partijdige jury bestaande uit canvas.be-redactieleden-met-drie-glazen-wijn-op kiest op 29 februari de sprankelendste inzending en beloont die met een prachtig fototoestel.

Vind een fotogedicht

Vind een googlegedicht

Vind een stiftgedicht

Het depot van gevonden gedichten - (c) VRT
Een fotogedicht - (c) VRT
Een Googlegedicht - (c) VRT
Een stiftgedicht