Canvascrack voortaan voor Terzake

Canvascrack voortaan voor Terzake

Vrijdag 29 augustus 2014 — Gisteren (donderdag) was het toevallig al zo door het voetbal, maar vanaf maandag 1 september is het de vaste afspraak: voortaan wordt de Canvascrack uitgezonden voor Terzake in plaats van erna (om 19.25 u. om precies te zijn). Zo vervroegt Canvas zijn primetime in de aanloop naar Terzake. De sterke huidige 'crack' Geert Tanghe heeft donderdag zijn tiende tafel gewonnen en gaat maandag voor nummer 11. Zijn uitdager is Bart Fonteyn.

 

Sven Speybrouck heeft de voorbije weken al enkele behoorlijke sterke kandidaten de revue zien passeren. Paul Eyckens haalde acht tafels, Tom Vanlimbergen won er negen en Ivo Verreyt zelfs twaalf.

Maar ook Geert Tanghe is aan een mooie reeks bezig. De 53-jarige leraar geschiedenis uit Edegem werd 'crack' op donderdag 21 augustus. Op een week tijd speelde hij negentien duels. Hij won er tien van en speelde negen keer gelijk. Liefst elf keer haalde hij de maximumscore van vijf. Zijn tiende 'tafel' won hij op het einde van de aflevering van donderdag. Zoals het Canvascrack-reglement dat voorschrijft, verdubbelt op dat moment de winst van de crack: in dit geval van 1750 naar 3500 euro. En de crack gaat door.

Maandag wacht hem een nieuwe uitdager: Bart Fonteyn, een 41-jarige consultant uit Everberg. Benieuwd of hij Geert Tanghe het vuur aan de schenen kan leggen.

 

De Canvascrack: vanaf maandag 1 september om 19.25 u., maandag tot donderdag op Canvas

 

Bart Fonteyn en Geert Tanghe in de Canvascrack
Geert Tanghe
Bart Fonteyn