Skip to Content
Culture Club : van Guerilla Girls tot Jip en Janneke

Culture Club : van Guerilla Girls tot Jip en Janneke

Vrijdag 7 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be

In  Culture Club kijken Sofie Lemaire en Bent Van Looy met open, gretige en nieuwsgierige blik naar cultuur en de culturele actualiteit.

Naar aanleiding van het Filmfestival van Gent legt Marc Erkens van het LUCA op zijn ondertussen bekende, aanstekelijke manier van aan zijn piano de rol uit van filmmuziek.

Sofie was in Londen voor een gesprek met de Guerilla Girls, die al 30 jaar strijden tegen seksisme en racisme in de kunstwereld. Bent en Sofie praten daarover na met kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en kunsthistorica Katlijne Van der Stighelen.

Yorick van Norden en zijn band ontleden al spelend de geniale Beach Boy sound.

En cartooniste Eva Mouton en kunsthistorica en conservator Gioia Smid komen praten over Fiep Westendorp, bekend van onder meer Jip en Janneke.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos