Skip to Content
Culture Club : van het Prado tot het Schoonselhof

Culture Club : van het Prado tot het Schoonselhof

Vrijdag 28 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be

In  Culture Club kijken Sofie Lemaire en Bent Van Looy met open, gretige en nieuwsgierige blik naar cultuur en de culturele actualiteit.

Tussen de Frankfurter Buchmesse en de start van de Boekenbeurs vertellen Dimitri Verhulst en Bart Moeyaert over hun favoriete boek (én zin).

Sofie en Bent brengen op het Antwerpse Père Lachaise, het Schoonselhof, hulde aan hun overleden literaire helden.

De Vlaamse 17de-eeuwse kunstenares Clara Peeters krijgt als eerste vrouw een solotentoonstelling in het Prado in Madrid. Kunsthistorica Wieteke van Zeil zoomt in op één van haar werken.

Culture Club focust ook op het internationale oeuvre van Sammy Slabbinck, recent in het nieuws door zijn hoesontwerp voor Leonard Cohen.

En de Nederlandse singer-songwriter Eefje de Visser zorgt voor de muziek.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos