Culture Club: van Hans Memling tot Vera Lynn

Culture Club: van Hans Memling tot Vera Lynn

voor fans van cultuur - op Radio 1 (vandaag om 19.00 u.) - Canvas (vrijdag 17.3 om 21.15 u.) en online

Woensdag 15 maart 2017 —  

Culture Club op Radio 1 – woensdag 15 maart om 19.00 u.

In Culture Club op Radio 1 praat Sofie Lemaire vanavond (woensdag 15 maart) om 19.00 u. met Jan Jaap Van der Wal over de Nederlandse verkiezingen. Met fotograaf Carl De Keyzer heeft ze het over diens inspiraties en werkproces. Ze heeft ook een babbel met de restauratrice van het schilderij ‘Christus met musicerende en zingende engelen’ van Hans Memling. De tip van Bent gaat deze keer over R Stevie Moore’s nieuwe album in samenwerking met Jason Falkner.

Culture Club op Canvas – vrijdag 17 maart om 21.15 u.

In Culture Club op Canvas ontvangen Sofie Lemaire en Bent Van Looy vrijdag acteur Johan Heldenbergh, melomaan Marc Erkens, sopraan Claron McFadden, kunsthistorica Wieteke Van Zeil, componist Wim Hendrickx en de Nederlandse band Chef’Special.

Johan Heldenbergh is te gast naar aanleiding van zijn rol in de Amerikaanse film The Zookeeper’s Wife. Hij speelt er naast Jessica Chastain die Heldenbergh er na het zien van The Broken Circle Breakdown absoluut bij wou.

De legendarische Britse zangeres Vera Lynn wordt volgende maandag 100 en brengt voor die gelegenheid nog een nieuwe plaat uit. Marc Erkens en sopraan Claron McFadden brengen hulde aan Vera Lynn met één van haar bekendste liedjes: We’ll meet again.

Met kunsthistorica Wieteke Van Zeil kon Culture Club als eerste gaan kijken naar het gerestaureerde schilderij ‘Christus met musicerende en zingende engelen’ van Hans Memling. Aan het werk werd zestien jaar gerestaureerd en het zal pas voor het grote publiek te zien zijn in 2019.

Componist Wim Hendrickx komt, samen met sopraan Claron McFadden, vertellen over zijn nieuwe symfonie, Aquarius Dream, die een dag later in première gaat in de Elisabeth-zaal in Antwerpen.  Mc Fadden zingt er ook een stukje uit.

En tot slot: Chef’s Special, de nieuwste popsensatie uit Nederland

 

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine

Culture Club met Sofie Lemaire en Bent Van Looy - (c) VRT
Sofie Lemaire en Bent Van Looy - (c) Charlie De Keersmaecker
Sofie Lemaire en Bent Van Looy - (c) Charlie De Keersmaecker
Bent Van Looy - (c) Charlie De Keersmaecker
Sofie Lemaire - (c) Charlie De Keersmaecker
Culture Club Magazine
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara