Dans met Hanne: Dit zijn de vijf finalisten.

Dans met Hanne: Dit zijn de vijf finalisten.

Zaterdag 1 september 2018 — Op 13 februari 2019 maakt Hanne Decoutere haar meisjesdroom waar en danst ze als prima ballerina met Ballet Vlaanderen. Maar zij is niet enige die zal dansen die avond. De avond start met een optreden van de winnaar van ‘Dans met Hanne’, een nieuwe danswedstrijd voor amateurdansers, georganiseerd door Canvas.

Na de lancering van de wedstrijd waren er in geen tijd 132 groepen ingeschreven, een onverhoopt succes. Uit die 132 inzendingen koos een professionele jury 10 favorieten, die op 1 september een korte choreografie kwamen brengen tijdens ‘Klassiek in de Stad’ op het Sint-Jansplein in Antwerpen.

Uit die tien favorieten heeft de jury op 1 september vijf finalisten gekozen. Zij blijven in de wedstrijd tot de finale midden december. Op 21 oktober krijgt elke groep in de Singel in Antwerpen een master class van een professionele danser en in november treden ze in de VRT-gebouwen allevijf op voor een publiek, waar het aanwezige publiek kan stemmen op hun favoriet.

Maar het laatste woord is voor de jury in finale van ‘Dans met Hanne’ in december. Dan weten we welke finalist de openingsdans van Hanne Decoutere mag doen…

De vijf finalisten in alfabetische volgorde

  • Compagnie J – Gent (moderne dans)
  • Empire Crew - Sterrebeek (hip hop/urban)
  • K-Creation – Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern)
  • Pirouette - Wevelgem (klassiek)
  • Savage Clan – Sint-Lambrechts-Woluwe (urban)

#dansmethanne

Compagnie J (c) VRT
Empire Crew (c) VRT
Junior FOS (c) VRT
Pirouette (c) VRT
Savage Clan (c) VRT
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas