Skip to Content
Canvas | De dood loert om de hoek

Canvas | De dood loert om de hoek

Whitechapel IV - vanaf maandag 9 maart om 23.05 u. op Canvas

In de vierde reeks van de spannende en sfeervolle ITV-serie Whitechapel worden DI Joseph Chandler en zijn team opnieuw geconfronteerd met een serie moorden in de Londense East End die herinneringen oproepen aan gelijkaardige misdaden van lang geleden. Vanaf maandag 9 maart om 23.05 u. op Canvas.

 

Bij hun onderzoek krijgen de gedreven DI Joseph Chandler (Rupert Penry-Jones, Spooks) en de onverzettelijke DS Miles (Phil Davis, Bleak House) andermaal de hulp van Edward Buchan (Steve Pemberton, The League of Gentlemen), een wat bizarre amateurcriminoloog met een encyclopedische kennis van oude moordzaken. Dankzij hem kunnen ze uit de ervaringen en de vergissingen van toen lessen trekken voor hun eigen onderzoek.

 

Macabere misdaden

In de eerste aflevering onderzoeken Chandler en Miles een bizarre moordzaak: een man was op de vlucht voor iemand en wordt dood teruggevonden, verpletterd door stenen. De macabere methodes van de moordenaar leiden Chandler naar een sinister precedent uit de zestiende eeuw. Maar zijn onderzoek loopt vertraging op wanneer de geheime dienst te weten komt dat het slachtoffer vroeger een spion was. Werden hier oude rekeningen vereffend?

 

Rituele moorden

In de volgende afleveringen gaat het onder meer over rituele moorden die lijken te wijzen op een soort hedendaagse heksenvervolging, vreselijk verminkte lichamen waarvan de huid later op andere plaatsen opduikt, en gruwelijke geheimen in de riolen onder de straten van Whitechapel.

 

Kenners van het misdaadgenre

Whitechapel is een bijzonder stijlvolle reeks thrillers, met gedurfde verhaallijnen en een originele verwijzing naar de canon van het misdaadgenre in film en televisie. Dat gebeurt onder meer door de karakterisering en vertolking van de personages, de locaties, het camerawerk, de regie en montage, de sfeervolle belichting en de zwarte humor.

 

Whitechapel IV: vanaf maandag 9 maart om 23.05 u. op Canvas

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos