De ideale wereld haalt Fata morgana vanonder het stof

De ideale wereld haalt Fata morgana vanonder het stof

Na Neerpelt in 2008 moet nu ook Overpelt zijn vijf sterren verdienen - deze week in De ideale wereld op Canvas

Om de start van het nieuwe seizoen luister bij te zetten, haalt De ideale wereld deze week het populaire Eén-programma Fata morgana vanonder het stof.

Sidekick Lukas Lelie en reporter Luc Haekens brachten een bezoek aan de kersverse fusiegemeente Pelt, gevormd uit Neerpelt en Overpelt. ┬áZe maakten er bekend dat de vijf sterren die Neerpelt in 2008 had verdiend in Fata morgana, niet zomaar konden worden overgeheveld naar Pelt. Daarvoor moest ook het ‘gehucht’ Overpelt zijn duit in het zakje doen.

De vijf opdrachten van weleer moeten simpelweg overgedaan worden, en dus is men in Pelt ondertussen druk doende om tegen zondag opnieuw

  • 100 mariachi’s te vinden,
  • 500 piñata’s vol snoep te maken,
  • een zonnetempel te bouwen,
  • een replica van een muurschildering van Rivera te schilderen
  • een siësta te organiseren met 500 Mexicanen.

Tom Waes, die dinsdag de centrale gast was in De ideale wereld, werd – duidelijk tot zijn eigen verbazing – gebombardeerd tot uitdager van dienst.

In de aflevering van donderdag 17 januari zal te zien zijn hoe ver ze in Overpelt al staan, en aanstaande zondag wordt iedereen verwacht op de Oude Markt in Pelt, waar de opdrachten zullen beoordeeld worden en waar zal blijken hoeveel sterren Pelt nu echt verdient.

 De ideale wereld, elke dinsdag en donderdag rond 22.00 u. op Canvas.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos