De week van Werchter op Canvas

De week van Werchter op Canvas

Van maandag 22 tot en met zondag 28 juni

Vanaf maandag focust Canvas een hele week lang op Rock Werchter in De week Werchter.

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni is er dagelijks een vooruitblik naar het festival. In elke aflevering buigen een muziekkenner en een artiest die dit jaar op Rock Werchter speelt, zich over de festivalaffiche. Onder meer Ayco Duyster en Gabriel Rios vertellen naar welke optredens zij het meest uitkijken. 

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni brengt Canvas live verslag uit van Rock Werchter vanop de festivalweide. Lisa Smolders neemt de presentatie voor haar rekening en ontvangt artiesten en muziekkenners.

De week van Werchter: van maandag 22 tot en met zaterdag 27 juni vanaf 20.40 uur op Canvas; zondag 28 juni om 20.15 uur op Canvas.

Terwijl Canvas vroeger enkel verslag uitbracht tijdens Rock Werchter, wordt er in De week van Rock Werchter nu ook een vooruitblik naar het festival gebracht. Van maandag 22 juni tot en met woensdag 24 juni vertellen een muziekkenner en een artiest die al op Rock Werchter gespeeld heeft, naar welk optreden zij het meeste uitkijken en wat ze van de line-up vinden. Zo vertellen Ayco Duyster en Gabriel Rios op maandag dat ze erg uitkijken naar Christine and The Queens, FKA Twigs, Alabama Shakes en Patti Smith. Op dinsdag komen Kurt Overbergh (AB) en Jan Wouter Van Gestel (Tout Va Bien) langs. Zij zijn benieuwd naar onder andere Alt-J, Balthazar, The War on drugs en Ibeyi, volgens Kurt Overbergh dé absolute topper en niet te missen. Woensdag verklappen Katia Vlerick (Humo) en Vieze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) hun favorieten, onder wie Pharrell Williams, Mumford & Sons, Roísin Murphy (vroeger Moloko) en The Eagles of Death Metal.

Tijdens Rock Werchter zelf (van donderdag 25 tot zondag 28 juni) brengt Canvas als vanouds live verslag uit vanop de festivalweide. Lisa Smolders presenteert en ontvangt enkele gasten, onder wie de zes muziekkenners en artiesten die in de vooruitblik hun mening over het festival gaven. Maar er is uiteraard vooral heel veel live muziek.

 

De week van Werchter op Canvas: van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni voorbeschouwing om 20.40 uur. Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni brengt Canvas live verslag vanop de weide van Rock Werchter, om 20.40 uur en zondag om 20.15 uur.

De week van Werchter is een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos