Drie nieuwe muziekprogramma’s op Canvas: Off the Record, De Nada en Studio Flagey

Drie nieuwe muziekprogramma’s op Canvas: Off the Record, De Nada en Studio Flagey

Woensdag 16 september 2015 — Er zit muziek in Canvas. Vandaag stelde netmanager Paul Peyskens samen met de programmamakers twee nieuwe muziekprogramma’s voor:

  • In Off the record laten toonaangevende muzikanten ons kennismaken met hun platencollectie en dan vooral met de platen die hen hebben beïnvloed. Vanaf maandag 28 september.
  • De Nada is een auteursdocumentaire van cineaste Christina Vandekerckhove waarin Daan Stuyven samen met fotograaf Peter De Bruyne in onvatbare Spaanse landschappen op zoek gaat naar het niets. Onderweg maakt Daan een soundtrack en Peter een fotografisch beeldverslag. De Nada wordt uitgezonden op zondag 4 oktober.

En er komt nog meer muziek op Canvas. Vanaf 15 oktober is er op donderdag het nieuwe muziek-slot Studio Flagey. Dat is een overkoepelende titel voor een aantal muziekreeksen. Bart Peeters bijt de spits af met de reeks Van Bowie tot onder. Daarin ontvangt hij als ‘curator’ in het legendarische Flagey-gebouw acht weken lang twee gasten met een muzikale achtergrond. Samen selecteren de drie muziekfanaten een aantal muziek- en videofragmenten. Aan de hand daarvan vertellen ze geanimeerd over muziek. Meer details over Van Bowie tot onder volgen later.

Alle informatie over Off the Record en De Nada vindt u via de links hieronder.