Skip to Content
Liefde en dood in 4 X 7

Liefde en dood in 4 X 7

Woensdag 2 november

Elke aflevering van 4 X 7 bestaat uit 4 korte documentaires van telkens 7 minuten. De documentaires hebben één ding gemeen: het zijn telkens dwingende verhalen die de maker om een of andere reden moét vertellen. 4 X 7 is bovendien de opstap naar een online documentair platform op canvas.be. De makers zijn grote namen, maar ook mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn, én jong talent.

Eline De Becker portretteert haar broer, die ondanks zijn beperking, vlinders in de buik heeft.  Eddie Gregoor laat ons kennismaken met YAR, een organisatie die jongeren met problemen begeleidt. Cecilia Verheyden staat stil bij het afscheid haar broer. En Stan Maertens stelt Roland en Cecile voor, een bijzonder koppel.

Op woensdag 2 november om 21.45 u. op Canvas en canvas.be.

 

Eline De Becker : Zonder jou

Daan is 16 jaar oud en werd geboren met een mentale beperking. Hij is erg enthousiast en heeft veel plezier in het leven. Op school heeft hij zijn allereerste vriendinnetje leren kennen. Samen ontdekken ze wat liefde is en dat dat niet altijd even gemakkelijk is. In dit eerlijke en onbevangen portret toont zijn zus Eline hoe Daan wordt gegrepen door de liefde en hoe hij daar verrassend openhartig over vertelt.

Eline De Becker (24 jaar) studeerde in 2015 af als regisseur documentaire aan het RITCS.

 

Eddie Gregoor : Schuppen

Eddie Gregoor heeft al een lang leven in de media achter de rug. Maar op een bepaald moment is hij ook als vrijwillig coach beginnen werken voor de organisatie YAR (Youth At Risk). YAR helpt jongeren met problemen, die ofwel vrijwillig ofwel gedwongen door de jeugdrechter met de organisatie in contact komen. Ze krijgen daar negen maanden lang individuele begeleiding. Vaak krijgen die jongeren zo hun leven toch weer op het spoor. Daarover gaat Schuppen.

Eddie Gregoor is televisiemaker, de laatste jaren vooral voor Medialaan, maar daarvoor ook lange tijd bij VRT en productiehuis deMensen. Hij bedacht en maakte Wauters versus Waes, Project K en Nicholas. Hij werkte ook jarenlang samen met Jeroen Meus. Voor Canvas gewerkt werkte hij onder meer mee aan Belpop, Verloren Land en Plat Préferé.

 

Cecilia Verheyden : 18 april

Vijf jaar geleden verloor Cecilia Verheyden haar broer Bavo en nog altijd doen veel dingen die rondom haar gebeuren, aan hem denken. “Soms maak je dingen mee waarover je nauwelijks kan praten. Je hebt het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat. Maar na een tijd kom je tot de vaststelling dat er nog mensen zijn met een gelijkaardige ervaring. En dan besef je dat het misschien een goed idee is om eens met die mensen te praten en naar hun verhaal te luisteren. Want alleen zo – door er over te praten – kan je in dat verwerkingsproces misschien een stap vooruit zetten. En dat is waarom ik deze documentaire heb willen maken.”

Cecilia Verheyden (°1985) is regisseur en scenariste. Eerder dit jaar maakte ze haar langspeelfilmdebuut met Achter de wolken. Ze studeerde af in 2007 en haar werk was te zien op talloze festivals. Ze maakte documentaires (Climbing Spielberg), kortfilms (Ou Quoi, Bluf, Robyn O.), reclamefilms en videoclips.  Daarnaast regisseerde ze ook afleveringen van Vermist en Wat als?

 

Stan Maertens: Roland & Cecile

Roland en Cecile zijn een ouder wordend koppel. Stan Maertens leerde Roland kennen omdat hij elke zondag op de koffie kwam bij zijn vader. Zo hoorde Stan beetje bij beetje ook het verhaal van het koppel. Het zijn twee mensen die hun hele leven ten dienste hebben gestaan van andere mensen. Tegenwoordig is dat niet meer zo evident omdat ze ook hun eigen problemen beginnen krijgen. Maar toch doen ze er alles aan om, elk op hun eigen manier, te blijven doen wat ze hun hele leven lang gedaan hebben.

Stan Maertens (21) is laatstejaarsstudent documentaire op het RITCS.

 

Doc 7

Het geheel van de 4 reportages vormt het wekelijkse magazine, een tijdelijke vorm die verdampt omdat de delen daarna opgaan in een online luik: Doc 7. Hier zijn alle reportages met elkaar verbonden. Je kan ze opzoeken en (her)bekijken op maker, op thema en op datum. Zo speelt Doc 7 in op de mondiale tendens van docu-platformen die op zichzelf staan of die geschreven media en lineaire tv versterken. Canvas is daarvoor de ideale biotoop.

 

4 X 7 is een initiatief van Canvas en De chinezen, in samenwerking met de Vlaamse Filmscholen en 48 film- en documentairemakers.

Contacteer ons
Anne Stroobants perscoördinator Canvas
Anne Stroobants perscoördinator Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos