Een Vranckx-Nomade in Iran: Artistic Tehran

Een Vranckx-Nomade in Iran: Artistic Tehran

Zaterdag 7 november op Canvas en canvas.be

Met Artistic Tehran rondt Vranckx een vierluik af van eigen Nomaden-reportages. “Hebben jullie dansers in Iran? Kennen jullie ballet? Mag je wel dansen in Iran? Zo’n vragen krijg ik wel vaker”, zegt Mahya, danseres in Teheran. “En dat motiveert me nog meer.” Een Vlaamse Nomade maakt kennis met vier vrouwelijke kunstenaars. Zij laten ons hun stad zien. Op zaterdag 7 november om 20.10 u. in Vranckx op Canvas en op canvas.be. 

De vier nemen ons mee in hun dagelijkse leven. Hoe zijn ze opgegroeid? Hoe verdienen ze geld? Wat zijn de moeilijkheden? Hoe zien zij de toekomst? Met hun artistieke kijk en gevoel voor humor tonen de kunstenaressen het Iran van vandaag. Ze tonen ons waar hun realiteit verschilt van onze kijk op het land.

Yasamin, een tekenares, neemt ons mee naar de groene parken van Teheran. We volgen muzikante Roshanak tijdens repetities en concerten. Shihri is tatoeage-artieste. We gaan met haar mee naar de restaurants en cafés waar ze aan haar ontwerpen werkt en we mogen zelfs een tatoeagesessie volgen bij een klant thuis.

Een reportage van S A I V A © 2015
 

De reportages zijn ook telkens online te bekijken op canvas.be, waar ze een hele week beschikbaar blijven.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos