Een zomer vol muziek op Canvas

Een zomer vol muziek op Canvas

Van Rock Werchter over de Wiener Philharmoniker tot Pukkelpop

Vanaf morgen is Canvas er live bij op het hoogfeest van de Belgische zomerfestivals, Rock Werchter. Het is het begin van een zomer vol muziek.

Maandag start een fijne selectie van muzikale portretten uit de onvolprezen Belpop-reeks.

Vanaf volgende week zondag presenteert ook de Canvasconnectie een bloemlezing uit zijn muzikale collectie.

Diezelfde avond begint de geweldige BBC-reeks Seven Ages of Rock.

En tegen het einde van de zomer is er Pukkelpop, dat op dezelfde manier gevolgd wordt als Rock Werchter, met vooruitblikken en live uitzendingen.

Ondertussen vinden de liefhebbers van andere genres hun gading in Puur muziek op vrijdag.

De week van Rock Werchter Live - nog tot zondag 28 juni

De voorbije dagen maakten muzikanten en muziekkenners ons in De week van Werchter al warm voor hun favoriete artiesten op de affiche van Rock Werchter. Maar vanaf morgen begint de ‘real thing’. Van donderdag 25 tot zondag 28 juni brengt Canvas live verslag uit vanop de festivalweide. Lisa Smolders presenteert en ontvangt een aantal gasten, onder wie de zes muziekkenners en artiesten die in eerder in de vooruitblik hun mening over het festival gaven: Ayco Duyster, Gabriel Rios, Kurt Overbergh (AB), Jan Wouter Van Gestel (Tout Va Bien), Katia Vlerick (Humo) en Vieze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig). Maar er is uiteraard vooral heel veel live muziek. Telkens om 20.40 u., behalve zondag (20.15 u.)

Belpop – vanaf maandag 29 juni om 20.40 u.

Dit najaar komt er een opvolger voor Belpop, maar deze zomer kunnen we nog eens genieten van een aantal afleveringen uit deze muzikale topreeks. Het gaat meer bepaald om de portretten van Jacques Brel (6.7), Daan (13.7), Jazz Bilzen (20.7), The Wallace Collection (27.7), Marc Moulin (3.8) en Ferre Grignard (10.8).

De Canvasconnectie – vanaf zondag 5 juli om 20.15 u.

De Canvasconnectie toont het werk van kunstenaars en laat hen aan het woord over dat van collega’s. In de loop van de voorbije jaren waren de centrale figuren in de documentaires geregeld muzikanten. In juli en augustus zendt Canvas acht van die muzikale Canvasconnecties uit, meer bepaald over Angus Andrew (5.7), Lee Ranaldo (12.7), Cat Power (19.7), Bryce Dessner (26.7), Marc Ribot (2.8), Stuart A. Staples (9.8), Eels (16.8) en John Parish (23.8)

Seven Ages of Rock – vanaf zondag 12 juli om 22.15 u.

Seven Ages of Rock is een zevendelige BBC-reeks over de geschiedenis van de rockmuziek sinds de jaren 60. De serie brengt de muziek in kaart die al bijna vijftig jaar generatie na generatie de soundtrack is van de populaire cultuur: van duistere achterafzaaltjes tot megafestivals en van krakende 45 toeren-plaatjes tot mp3-downloads. Met prachtige archiefbeelden, massa's muziek en interviews met muzikanten en kroongetuigen. De rockmuziek: een halve eeuw 'proud to be loud'. In zeven deels chronologische, deels thematische afleveringen met onder meer The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Yardbirds, Cream, Velvet Underground,  Genesis, Pink Floyd, David Bowie,  Roxy Music,  The Sex Pistols, The Clash, The Ramones, Television, Patti Smith, The Damned, The Buzzcocks, Black Sabbath, Deep Purple, Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Led Zeppelin, Kiss, The Police, U2, Queen, Bruce Sprinsteen, Dire Straits, R.E.M., Nirvana, The Pixies. Kurt Cobain, Black Flag, Pearl Jam, Sonic Youth, The Replacements, The Smiths,  Oasis,  The Libertines, Franz Ferdinand, Blur, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys e.v.a.

De week van Pukkelpop – van maandag 17 tot zaterdag 21 augustus.

Net als bij Rock Werchter blikt Canvas in De week van Pukkelpop in drie programma’s eerst vooruit naar het festival, samen met artiesten die er optreden en muziekkenners. Ayco Duyster, Kurt Overbergh en Katia Vlerick zijn opnieuw van de partij en verder onder meer Mauro Pavlovski, Jan Paternoster van de Black Box Revelation en Netsky (Boris Daenen). Van maandag 17 tot woensdag 19 augustus. Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 21 augustus zijn er live uitzendingen, gepresenteerd door Lisa Smolders.

Puur muziek – op vrijdag om 22.50 u.

Liefhebbers van andere muziekgenres komen aan hun trekken met Puur muziek, dat deze zomer concerten in petto heeft van de Wiener Philharmoniker in Schönbrunn (3.7), Jef Neve (10.7), Tuur Florizoone (24.7), Philip Catherine (14.8) en het Huelgas Ensemble (21.8), maar ook de documentaire Richard Wagner. Een genie in ballingschap (17.7) en de opera’s Don Quichotte (26.6) en Orfeo ed Euridice (31.7)

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos