Bonjour Stromae

Bonjour Stromae

Een exclusieve webdocu op canvas.be van Vranckx-Nomade Emma Lesuis

Stromae bezorgde Kigali vorige week een avond om nooit te vergeten. Een concert in een vol stadion, in het land waar zijn roots liggen.

Speciaal voor canvas.be leefde Vranckx-Nomade Emma Lesuis een week lang toe naar het concert, samen met de Rwandezen. Van de voorbereidingen tot het moment dat het dak eraf ging.

Haar reportage is vanaf nu te bekijken op canvas.be

Emma in Kigali

Gewapend met een radio vol Stromaemuziek ging Emma langs bij de jongeren van Kigali. Wie zijn de fans van Stromae en kon iedereen een ticket betalen? Emma maakte onder andere kennis met de mannen die strikjes maken voor de Maestro en ze wou weten of zijn fans hem als Belg of Rwandees zouden onthalen.

Emma liet de volgers van Vranckx & de Nomaden de voorbije weken al proeven van de sfeer. Sinds haar thuiskomst heeft ze zich zowat opgesloten in haar montagekamer.

Her resultaat is een sfeervolle webdocumentaire, die vanaf nu exclusief kan worden bekeken op canvas.be.

Emma Lesuis is een Nederlandse met Surinaamse roots die in Antwerpen studeerde. Ze was al vanaf het begin betrokken bij het Nomaden-team van Vranckx en maakte vorig jaar ook al een documentaire over Zuid-Afrika.

Vranckx en de Nomaden

De facebookpagina Vranckx & de Nomaden brengt verhalen van jongeren die in het buitenland wonen en werken, of die op zoek zijn naar hun roots. Ze publiceren foto’s, teksten en korte filmpjes voor de online kanalen van Vranckx.

Maar er zijn ook Nomaden die een lange reportage maken voor het magazine Vranckx (zaterdagavond op Canvas) of zoals nu voor het eerst exclusief voor canvas.be.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos