Extra zomerprogramma's op Canvas

Woensdag 9 juli 2014 — Weer of geen weer, bij Canvas blijft het ook na afloop van het WK Voetbal hoogzomer. In de laatste week van juli en de eerste van augustus beginnen er maar liefst vier extra zomerprogramma’s. Op maandag 28 juli gaat de dertiende seizoen van de Canvascrack van start, deze keer met Sven Speybrouck als presentator. Dinsdag 29 juli volgt De wereld & ik, waarin Sofie Peeters op vier continenten Vlaamse jongeren opzoekt die het verschil maken voor andere mensen. Vanaf woensdag 30 juli gaan Senne Dehandschutter en Majd Khalifeh op zoek naar Arabische Liefde. En op dinsdag 5 augustus is er de eerste aflevering van Brave Little Belgium, een documentaire reeks met Sophie De Schaepdrijver over ons land in de Eerste Wereldoorlog.
 

De Canvascrack
Een nieuw seizoen. Een nieuwe quizmaster
Vanaf maandag 28 juli

Niets is voor eeuwig. Na 12 seizoenen en ruim 750 afleveringen krijgt de Canvascrack deze zomer een nieuwe quizmaster. Herman Van Molle moet wegens gezondheidsredenen afhaken en daarom neemt Sven Speybrouck dit seizoen de honneurs waar. Maar verder blijft alles bij het oude: een harde, maar tegelijk ook toegankelijke quiz met moeilijke maar boeiende vragen, veel beeldmateriaal, intelligente en sympathieke kandidaten, en een spannend en vaak verrassend spelverloop. Door het WK voetbal begint de Canvascrack dit jaar wel later dan anders: op maandag 28 juli. En vanaf dan: dagelijks van maandag tot donderdag om 20.40 u.

 

De wereld & ik
Sofie Peeters bezoekt vijf sociale projecten van jonge Vlamingen op vier continenten

Vanaf dinsdag 29 juli op Canvas

In de vijfdelige reportagereeks De wereld & ik gaat Sofie Peeters vijf jonge Vlamingen opzoeken die ergens in de wereld het verschil proberen te maken, van Rio over Haïti tot Congo en van New York tot Zuid-India. Hun werk is vaak een druppel op een hete plaat, maar kan voor een aantal mensen wél een wereld van verschil betekenen. Een week lang leeft Sofie met hen mee. Ze probeert erachter te komen wat hen drijft om zich zo ver van huis in te zetten voor anderen. Vanaf dinsdag 29 juli om 21.10 u.

 

Arabische liefde
Een vijfdelige reeks over liefde en relaties in Arabische landen
Vanaf woensdag 30 juli

Arabische liefde is een vijfdelige reeks van Senne Dehandschutter en Majd Khalifeh over liefde en relaties in de Arabische wereld. In elke aflevering trekken ze naar een ander land ‘op zoek naar een lief’ voor Senne. De twee vrienden maken een opwindende reis door Libanon, Qatar, Tunesië, Palestina en Egypte. In deze vijf totaal verschillende Arabische landen, met elk hun eigen liefdesbeleving, worden de twee vrienden heen en weer geslingerd tussen traditie en emancipatie, godsdienst en politiek, liefde en conflict. Kan liefde de wereld redden? Vanaf woensdag 30 juli om 21.10 u.

 

Brave Little Belgium
Een vierdelige reeks over de Eerste Wereldoorlog
Vanaf dinsdag 5 augustus

De vierdelige documentaire reeks Brave Little Belgium vertelt het volledige verhaal van ons land in de Eerste Wereldoorlog: van augustus 1914 tot november 1918. De serie behandelt de oorlog in al zijn aspecten: burgerlijk, militair, de bezetting, technische en medische ontwikkelingen, vluchtelingen, enz. Ze toont de impact van de oorlog op onze moderne maatschappij en vertelt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog op een hedendaagse manier, onder meer met de hulp van drones voor luchtbeelden, CGI- en 3D-animatie. Brave Little Belgium wordt gepresenteerd door Dr. Sophie De Schaepdrijver, een van de grootste autoriteiten over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in ons land. De commentaarstem is van Vic De Wachter. De reeks wordt uitgezonden vanaf dinsdag 5 augustus om 21.45 u. en past in de herdenking van het begin van de oorlog in ons land, op 4 augustus 1914.

Meer informatie vindt u in bijgevoegd persdossiers.

Brave Little Belgium
Arabische liefde
Canvascrack
De wereld & ik