Canvas | Panorama | Gezond eten: een fluitje van een cent

Canvas | Panorama | Gezond eten: een fluitje van een cent

Gemakkelijk gezond - in Panorama op donderdag 5 maart

Gezonder leven en gezonder eten. Twee goede voornemens die bij vele mensen hoog op het lijstje stonden, begin dit jaar. Maar hebben ze het ook volgehouden? Dat is nog maar de vraag. Want overal lonken lekkere, maar vaak ook ongezonde en dik makende verleidingen. Peter Brems en Hilde De Windt onderzochten voor Panorama hoe het anders kan. Donderdag 5 maart om 21.35 u. op Canvas.

 

Op straat vliegen de hamburgers je in de mond, in de supermarkt staan de zakken chips op ooghoogte, in het station is er niets anders te krijgen dan zoet, in het bedrijfsrestaurant lokken vooral de frieten en op school staat enkel een frisdrankautomaat. Kiezen voor ongezond is eigenlijk veel te makkelijk en ondertussen worden we te dik.

Maar het kan anders. In het bedrijfsrestaurant van Google in Brussel bijvoorbeeld, moet je letterlijk door de knieën voor een stukje chocola. Een kleine ingreep die écht het verschil kan maken. 

Wat als het nu eens de gezonde voeding was die een plaats op de eerste rij zou krijgen? Panorama onderzoekt dat extra duwtje in de rug om voor gezond te gaan.

Werkt dat, onbewust? Of is het gewoon betuttelend? Peter Brems en Hilde de Windt zetten experimenten op in het bedrijfsrestaurant van de VRT, konden filmen bij Google in Brussel en zoeken antwoorden in Finland, waar de overheid via de school van jongs af aan bepaalt wat er op het bord komt. 

 

Panorama: Gemakkelijk gezond - donderdag 5 maart om 21.35 u. op Canvas.
(hh op vrijdag 6 maart om 18.40 u. en op zondag 8 maart om 19.05 u.)

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos