Spe(e)l mee met het Groot Dictee: online op canvas.be

Spe(e)l mee met het Groot Dictee: online op canvas.be

Oefenen kan nu al met Catherine Van Eylen, Saartje Vandendriessche, Koen Fillet, Annelies Beck en Tom De Cock

Volgende zaterdag, 19 december, is er opnieuw Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Bekende en onbekende Vlamingen en Nederlanders nemen het tegen elkaar op. Zoals eerder al meegedeeld, ziet het Groot Dictee er dit jaar wat anders uit dan de voorbije jaren. Maar vandaag heeft canvas.be nóg een nieuwigheid bekendgemaakt: je kan nu ook live en online meespel(l)en met het Groot Dictee. Je volgt de livestream en typt de tekst mee op je pc. Na het dictee krijg je direct je resultaat.

Om dat allemaal al even te oefenen voor de grote dag, kan je op canvas.be vanaf nu al even proberen hoe het werkt. Elke dag is er een nieuwe speloefening, van maandag tot vrijdag. De oefenteksten zijn opgesteld door Ruud Hendrickx, VRT-taaladviseur en hoofdredacteur van de Grote Van Dale. Zijn dicteezinnen worden voorgelezen door de VRT-gezichten Catherine Van Eylen, Saartje Vandendriessche, Koen Fillet, Annelies Beck en Tom De Cock.

Bekijk het filmpje en typ in het rechtervak de tekst die je hoort voorlezen. Je kan pauzeren en terugspoelen, moest het nodig zijn. Op het einde van het dictee, druk je op ‘corrigeer’ en dan krijg je het resultaat, dat je kan delen op Facebook en Twitter.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos