Hoe veilig is een Safe House?

Hoe veilig is een Safe House?

Hoogspanning in het Lake District - vanaf zaterdag 19 september

Woensdag 16 september 2015 — Na afloop van Les témoins trekt Canvas de volgende zaterdagen van Normandië naar Noord-Engeland voor het al even intense en sfeervolle Safe House, een vierdelige misdaadserie van ITV over een politieman die na een professionele fout gaat herbronnen in het Lake District. Op vraag van een vroegere collega maakt hij daar van zijn Bed & Breakfast een vluchthuis voor een bedreigde familie. Een vluchthuis dat toch niet zo veilig is als verwacht. Vanaf zaterdag 19 september om 20.40 u., telkens twee afleveringen na elkaar.

“Fingernail chewingly tense.”
The Independent

Een nieuw leven

Robert (Christopher Eccleston) is een voormalige politieman die zijn job heeft opgegeven na de moord op een getuige die hij moest beschermen. Gefrustreerd en getraumatiseerd besluit hij zijn leven en nieuwe wending te geven. Samen met zijn vrouw Katy (Marsha Thomason), een lerares, trekt hij zich terug in de ruige natuur van het Lake District om er een Bed & Breakfast te gaan uitbaten.

Oude demonen

Maar dan krijgt hij een verzoek van zijn vroegere collega DCI Mark Maxwell (Paterson Joseph). Die vraagt of Robert in zijn afgelegen B&B een familie wil onderbrengen die door criminelen geterroriseerd wordt: David (Jason Merrells) en Louisa Blackwell (Harriet Cains) en hun kinderen. Robert vindt dat hij iets goed te maken heeft en gaat akkoord. Hij verzekert de Blackwells dat ze bij hem absoluut veilig zijn. Met het onderzoek naar de belagers van de familie wil hij verder niets te maken hebben. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Christopher Ecclestone (The Leftovers, Fortitude, Dr. Who) speelt de rol van de sombere en getormenteerde Robert in deze indringende en spannende minireeks, die drijft op een sterk verhaal, een dreigende sfeer, uitstekende vertolkingen op een idyllische en tegelijk mysterieuze locatie. 

Safe House, vanaf 19/9

Safe House: de familie Blackwell - (c) ITV
Safe House: Robert (Christopher Ecclestone) - (c) ITV
Safe House: Robert (Christopher Ecclestone) - (c) ITV
Safe House: DCI Mark Maxwell (Paterson Joseph) - (c) ITV
Safe House: Robert (Christopher Ecclestone) en Mark Maxwell (Paterson Joseph) - (c) ITV