Skip to Content
Ilse Liebens presenteert Rock Werchter en Pukkelpop op Canvas

Ilse Liebens presenteert Rock Werchter en Pukkelpop op Canvas

De zomer van Canvas, dat is onder meer een flinke portie sport en fictie, maar ook heel veel muziek. Met Festivalkoorts op zondag en de ultieme festivalkalender op canvas.be kan de muziekliefhebber goed voorbereid het festivalterrein op.

Een eerste hoogtepunt is uiteraard Rock Werchter, dat van 30 juni tot 3 juli te bekijken en te beleven is op Canvas en canvas.be. Ilse Liebens is even terug van weggeweest en zorgt voor de presentatie. Ze polst bij artiesten en muziekkenners ook naar hun hoogstpersoonlijke mening over de bands die aan bod komen. Maar de nadruk ligt natuurlijk op de muziek zelf.

Voor Pukkelpop (17 tot 20 augustus) trekt Canvas helemaal de digitale kaart, want het festival valt samen met de Olympische Spelen. Maar dankzij canvas.be is Pukkelpop volop online te beleven, ook weer volgens hetzelfde principe: muziek én mensen die daar iets zinnigs over kunnen vertellen. Ilse Liebens gidst de muziekliefhebber ook hier door het festival. En er is nog meer goed nieuws: op 18, 19 en 20 augustus bevindt De Ideale Wereld zich op Pukkelpop. Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer brengen er dagelijks een show op een van de podia.

Maar er zit nog meer muziek in de zomer van Canvas. Wie vorig najaar de fijne reeks Off the Record heeft gemist, krijgt daar in juni en juli opnieuw de kans toe. En Canvas biedt ook nog een aantal knappe muziekdocumentaires aan, waaronder de recente film over Bobbejaan Schoepen. Allemaal uit liefde voor muziek.

 

Rock Werchter – 30 juni tot 3 juli

Canvas trekt deze zomer weer vier dagen naar Rock Werchter. De focus ligt op muziek en wel zoveel mogelijk. Elke avond presenteert Ilse Liebens een selectie van wat Rock Werchter die dag te bieden had. Bekende namen, maar ook verrassende muzikale parels. Ilse praat ook met muziekkenners die vertellen wat de artiest of band in kwestie zo bijzonder maakt. Dat kan gaan van  concertorganisatoren, over muziekjournalisten of –fotografen, bloggers en(radio)presentatoren, tot muzikanten. Daarnaast snuift Canvas uiteraard ook de sfeer op de wei op in korte reportages.  

De headliners van Rock Werchter zijn dit jaar Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney, Editors en Florence + The Machine. Maar ook James Blake, Kaiser Chiefs, Black Box Revelation, Richard Hawley, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, The Van Jets, Trixie Whitley, Bazart, Beirut, Goose, Lost Frequencies, Iggy Pop, Alice On The Roof, Skunk Anansie, The Last Shadow Puppets en nog zo veel meer.

Uitzendingen op Canvas:

  • Donderdag 30 juni : 21.05 – 23.05 uur
  • Vrijdag 1 juli : 21.05 – 23.05 uur
  • Zaterdag 2 juli : 20.35 – 22.35 uur
  • Zondag 3 juli : 20.55 -  23.55 uur

En natuurlijk ook te volgen via canvas.be en alle social-mediakanalen van Canvas.

Pukkelpop – 17 tot 20 augustus

Pukkelpop valt dit jaar samen met de Olympische Spelen, die op primetime op Canvas te zien zijn. Daarom kiest Canvas dit jaar voor een digitale verslaggeving van het festival, via al zijn digitale kanalen. Maar verder is de insteek is dezelfde als bij Rock Werchter, met veel muziek, Ilse Liebens als gids en rode draad doorheen het festival, en getuigenissen van muziekkenners over de artiesten en bands. Maar ook sfeerstukken en reportages over het brede festivalgebeuren.

Het is alvast uitkijken naar Rihanna, Oscar and the Wolf, Chemical Brothers, DJ Fresh, Jack Garratt, Grandaddy, The Subs, Soulwax, DJ Snake, Good Charlotte, Compact Disk Dummies, Woodie Smalls, NOFX, Miike Snow, Neurosis, Coely, Tsar B en vele anderen.

Ook De Ideale Wereld komt op 18, 19 en 20 augustus naar Pukkelpop. De fans kunnen er hun favoriete helden aan het werk zien: Otto-Jan Ham, Jelle De Beule, Sven de Leijer, Sociaal Incapabele Michiel, de cateringverantwoordelijke en vele anderen. Telkens om 18.00 u. op een van de podia. Daarnaast duiken de mannen van DIW ook elders op het festivalterrein op.

Festivalkoorts – nog tot 26 juni

Canvas loodst de muziekliefhebbers door het festivalseizoen met Festivalkoorts, een vierdelige reeks waarin telkens één artiest en één muziekkenner vooruitblikt naar de festivalzomer van 2016. Ze stellen hun ideale parcours samen aan de hand van het ultieme festivaloverzicht op Canvas.be: van Pinkpop en Graspop in juni tot Into the Great White Open in september en daartussen tientallen andere festivals in alle maten en vormen, genres en stijlen. Naar welke festivals kijken ze uit? En welke concerten en artiesten zijn volgens hen een must? Komen nog aan bod: Bart Peeters en Sara Yu Zeebroek (The Hong Kong Dong) op zondag 19 juni en Flip Kowlier en radiomaker Koen Galle aka dj Kong (Studio Brussel, 22tracks op 26 juni. Telkens om 20.55 u.

Maar ook de eerste twee afleveringen (met Ayco Duyster en Steven De bruyn, en Alex Vanhee en Eefje de Visser) zijn nog te bekijken op canvas.be.

Muziekdocumentaires – vanaf zondag 10 juli

Na afloop van de reeks Festivalkoorts is er vier weken lang elke zondag om 20.55 u. een muziekfilm, onder meer Fredddie Mercury, the Great Pretender (10.7), de gloednieuwe Bobbejaan van Benny Vandendriessche en Tom Schoepen (17.7) en Meatloaf. In and Out of Hell (24.7).

Off the Record – nog tot 29 juli

In Off the Record praten Belgische muzikanten met veel passie over de platen die hen artistiek en muzikaal hebben gevormd. Komen deze en volgende weken nog aan bod: Pascal Deweze (muzikant, producer en componist bij onder andere Metal Molly, Sukilove en Broken Glass Heroes); Melanie De Biasio (jazzzangeres); Trixie Whitley (muzikante bij onder andere Black Dub); LeFtO (hiphop-dj); Chantal Acda (zangeres en muzikante bij onder andere Sleepingdog, Chacda, True Bypass, Isbells); en Alex Callier (Hooverphonic). Op vrijdag omstreeks 23.25 u.  

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos