Ivan De Vadder praat met John Crombez en Frank Van Massenhove

Ivan De Vadder praat met John Crombez en Frank Van Massenhove

In de eerste aflevering van Keien van de Wetstraat – op vrijdag 2 oktober

Vanaf vrijdag pakt Canvas uit met het nieuwe politieke programma Keien van de Wetstraat. Politiek journalist Ivan De Vadder neemt er de tijd om een gesprek aan te gaan met twee gasten: één uit de politieke wereld en een uit het brede maatschappelijke veld. Voor aflevering nodigt hij John Crombez en Frank Van Massenhove uit, respectievelijk Sp.a-voorzitter en voorzitter van het directiecomité Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

De opdracht van Sp.a-voorzitter John Crombez is duidelijk: een politieke partij die zich heeft kapot geregeerd weer uit het slop halen. Dat betekent op zoek gaan naar een andere manier om aan politiek te doen; op zoek gaan naar een wijze om jonge mensen weer te boeien, en naar nieuwe politieke militanten, minder uit de klassieke achterban, meer uit nieuwe bewegingen.

In Keien van de Wetstraat wil Ivan De Vadder telkens nagaan welke steen de politieke gast al heeft verlegd. Hoe ver staat John Crombez in die opdracht, zowat drie maanden na zijn verkiezing als voorzitter? En zijn de leden van de Sp.a ook klaar voor die andere manier van aan politiek doen?

Ivan De Vadder brengt John Crombez samen aan de tafel met Frank Van Massenhove. Die is erin geslaagd een overheidsadministratie te moderniseren. En wie een overheidsdienst vol ambtenaren weer kan dynamiseren, en de samenleving er anders kan naar laten kijken, heeft misschien wel een goed advies voor de voorzitter van de Sp.a.

Keien van de Wetstraat, vrijdag 2 oktober, om 20.00 op Canvas.

Een programma van VRT Nieuws voor Canvas

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos