Skip to Content
Culture Club : Jan Fabre over zijn werelduurrecordpoging

Culture Club : Jan Fabre over zijn werelduurrecordpoging

Vrijdag 30 september om 21.10 u. op Canvas en canvas.be

In  Culture Club kijken Sofie Lemaire en Bent Van Looy met open, gretige en nieuwsgierige blik naar cultuur en de culturele actualiteit.

Jan Fabre probeert vandaag (29.9) in de velodroom van Lyon het werelduurrecord van Eddy Merckx uit 1972 NIET te verbeteren: “een poging om een dwerg te blijven in het land der reuzen”.  De recordpoging gebeurt in de aanloop van de retrospectieve ‘Jan Fabre, Stigmata & Actions & Performances 1976-2016’ in Lyon. In Culture Club komt Jan Fabre praten over zijn art performances.

Ook Marc Didden is te gast bij Sofie en Bent. Hij heeft het over zijn vriend en compagnon de route, topfotograaf Herman Selleslags.

Kraftwerk komt volgend jaar naar België en Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) en Jan Vanroelen (Arbeid Adelt) kunnen niet wachten.

Compact Disc Dummies, de winnaars van Humo’s Rock Rally 2012, spelen ten dans.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos