Skip to Content
Jan Mulder geeft aftrap nieuw seizoen Alleen Elvis

Jan Mulder geeft aftrap nieuw seizoen Alleen Elvis

Zaterdag 22 oktober om 22.20 u. op Canvas en canvas.be

Dit najaar presenteert Canvas een nieuwe reeks van Alleen Elvis blijft bestaan. De formule staat als een huis en blijft dus ongewijzigd. Negen weken lang nodigt Thomas Vanderveken een gepassioneerde en inspirerende gast uit voor een goed gesprek van anderhalf uur. Aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten praten de gasten over hun leven en werk. Het zijn stuk voor stuk markante figuren in hun vakgebied.

De spits wordt afgebeten door Jan Mulder, voetbalkenner en taalvirtuoos. Zaterdag 22 oktober om 22.20 u. op Canvas en canvas.be.

 

Jan Mulder

“Die zeven jaar bij Anderlecht zijn de mooiste van mijn leven. En dat geluk zit 50 jaar na datum nog steeds in me.”

In de eerste aflevering van de nieuwe reeks ontvangt Thomas Vanderveken Jan Mulder (°1945). Ooit was hij topspits bij Anderlecht en Ajax, vandaag is hij Vlaanderens populairste Nederlander en niet meer weg te denken bij de matchen van de Rode Duivels.

Een knieblessure maakte indertijd een abrupt einde aan zijn voetbalcarrière, maar Mulder bleek een man van vele talenten. Hij ontpopte zich tot woordkunstenaar, schrijft columns en brengt talkshows op smaak met welgemikte Muldereske tussenkomsten. Die zeven jaar als profvoetballer beschouwt hij nog altijd als een niet te evenaren hoogtepunt. Toch gaat hij niet kniezend door het leven, hij danst erdoor. In alles wat hij doet – schrijven, schilderen, becommentariëren -  spat de levenslust ervan af.

Jan Mulder relativeert zijn eigen sterrenstatus, maar herkent zich toch ook in het hoofdpersonage van The Great Buck Howard. Daarin speelt John Malkovich een illusionist die ooit vaste gast was in een talkshow. Het is meteen een van de fragmenten die Mulder meebrengt naar Alleen Elvis.

Zaterdag 22 oktober om 22.20 u.

 

De volgende gasten

  • Christophe Busch (directeur Kazerne Dossin en specialist dadergedrag) – zaterdag 29 oktober
  • Judith Vanistendael (striptekenares en Molenbekenaar) – zaterdag 5 november
  • Caroline Pauwels (rector VUB en humanist) – zaterdag 12 november
  • Fikry El Azzouzi (schrijver en ex-drarrie) – zaterdag 19 november
  • Wim Opbrouck (acteur en podiumbeest) – zaterdag 26 november
  • Barbara Baert (iconologe en winnares Francqui-prijs) – zaterdag 3 december
  • Herman Selleslags (fotograaf en levende rockencyclopedie) – zaterdag 10 december -
  • Ivo Van Hove (theaterregisseur die werkte met David Bowie) – zaterdag 17 december

 

Alleen Elvis online

Alle afleveringen van Alleen Elvis zijn na uitzending online te bekijken op canvas.be en blijven beschikbaar tot een week na het einde van de reeks.

 

#alleenelvis

Alleen Elvis is een productie van Canvas.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos