Man over boek II

Man over boek II

Meer boeiende verhalen over boeken in de tweede editie Met Stijn Van de Voorde - vanaf woensdag 3 september

Maandag 25 augustus 2014 — In de tweede druk van Man over boek gaat de immer enthousiaste Stijn Van de Voorde opnieuw op zoek naar interessante én spitante verhalen uit de wondere wereld van de boeken. Vanaf woensdag 3 september om 20.40 u. op Canvas.

Man over boek blijft ook in deze tweede reeks trouw aan zijn roots: een atypisch en verre van traditioneel boekenprogramma. Niet alleen voor de kenners maar ook voor de liefhebbers, kortom voor álle lezers. Met de hulp van schrijvers, experten én gewone lezers ontdekt Stijn weer verrassende verhalen en wetenswaardigheden over de meest uiteenlopende boeken. En schrijvers.

Over boeken en schrijvers

In Londen ontmoet Stijn de enige kleinzoon van Oscar Wilde voor een gesprek over de schrijver, de man en de mythe. Ilja Leonard Pfeijffer, winnaar van de Libris literatuurprijs, waarschuwt beginnende romanciers voor de valkuilen van het schrijven en Renate Dorrestein getuigt moedig en openhartig over haar knoert van een writer’s block.

Maar Stijn vraagt zich ook af waarom zo veel getalenteerde schrijvers zo vaak naar de fles grijpen en hij maakt definitief komaf met de eeuwige discussie of het boek nu beter of slechter is dan de film.

Mieke, Maaike en meer

Het tweede seizoen van Man over boek bevat ook weer enkele vaste rubrieken. Vertrouwd én nieuw.

Actrices Mieke Dobbels en Maaike Cafmeyer mogen – enigszins getemd – opnieuw uit hun kooi en verleiden de kijker in Mieke en Maaike’s readshow met prikkelende vertelsels uit de wereldliteratuur.

De nieuwe rubriek De leesclub doorprikt vooroordelen over literaire genres. Zo houden journalist Patrick Van Gompel en historicus Marc Reynebeau een warm pleidooi om eens een graphic novel of een oorlogsverhaal te lezen.

En als afsluiter van elke aflevering brengen Bekende Lezers een ode aan een boek dat hun leven heeft beïnvloed. Onder andere Reinhilde Decleir, Johan Heldenbergh, Serge Simonart en Kenji Minogue lezen voor uit andermans werk.

Hieronder alvast een voorsmaakje.

De volledige eerste aflevering is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie: http://pers.vrt.be

De volledige persmap kunt u bekijken via de link hieronder.

 

Man over Boek, preview

Man over Bijbel
Reinhilde Decleir over haar favoriete roman
Guido Belcanto over Oscar Wilde (aflevering 1)
Mieke en Maaikes Readshow over Jean-Pierre Van Rossem
Marc Reynebeau over de oorlogsroman
over Maurice Maeterlinck