Meko Lafertin is eerste grote winnaar van Lijst Debecker

Meko Lafertin is eerste grote winnaar van Lijst Debecker

Leraar uit Wichelen wint na vier ijzersterke rondes 7160 euro

Lijst Debecker zit nog maar in zijn tweede week en de eerste grote winnaar is in aantocht.  De 32-jarige Meko Lafertin uit Wichelen is aan een straf parcours bezig. Op maandag 1 december won de leraar Nederlands-Engels zijn eerste ronde met 4 keer 9 op 9. Dinsdag haalde de voormalige winnaar van het Spiegelpaleis ook de tweede ronde met de vingers in de neus. Vanavond volgt ronde 3 voor de man met zigeunerroots en een passie voor film...

 

Meko is niet aan zijn proefstuk toe op quizgebied. Hij quizt geregeld met zijn vrienden van quizploeg 'De rondels' .  Eind oktober was hij nog te zien in Twee tot de zesde macht en begin vorig jaar werd hij ook de eindwinnaar van Het Spiegelpaleis, de Eén-quiz met Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn.

Meko heeft zigeunerroots. Meko’s vader is een Sinti-zigeuner. Zelf spreekt Meko ook Romenes, een zigeunertaal, en hij heeft tot zijn twaalfde in caravans en chalets gewoond.

 

EMBARGO TOT NA DE UITZENDING OP WOENSDAG 3 DECEMBER OM 20.00 U :

Ook de derde ronde op woensdag vormde geen probleem voor de vlotte en goedlachse Meko. Meko is een echte filmfanaat en heeft meer dan 2000 dvd's in huis. Vandaar uiteraard ook zijn keuze voor film als eerste specialiteit. Als leraar Nederlands-Engels lag ook zijn tweede themakeuze voor de hand: taal en literatuur. Over beide onderwerpen kreeg hij twee lijstjes met negen vragen en antwoorden die hij aan elkaar moest linken. Dat deed hij met de snelheid en efficiëntie die we intussen van hem gewend zijn en zo haalde hij opnieuw vier keer negen op negen. Daarmee lag ook de weg open naar de ultieme, vierde ronde op donderdag.

 

EMBARGO TOT NA DE UITZENDING OP DONDERDAG 4 DECEMBER OM 20.00 U :

In de vierde ronde op donderdag startte Meko met 1230 euro, 268 seconden (inclusief de bonusseconden na de derde ronde) en negen jokers. In die finale ronde kreeg hij vier vragenlijsten voorgeschoteld over zijn favoriete specialiteit : film. In het eerste lijstje moest hij negen foto's van filmmonsters (genre Godzilla) linken aan de titels waarbij ze hoorden. Het tweede lijstje ging over stomme films, het derde over literaire verfilmingen waarin de schrijvers een cameo kregen en het vierde over negen films waarin eten een belangrijke rol speelt.

Razend moeilijk, vooral omdat Meko één keer 7 op 9 en liefst 3 keer 9 op 9 moest scoren. Maar dat lukte wonderwel en tegen een rotvaart, zodat hij uitkwam op een monsterscore van 7160 euro. In totaal, over de vier rondes, miste Meko maar 2 van de 144 vragen.

Op de vraag van Karolien wat hij met het gewonnen geld wil doen, zei hij: "Ik zit in verbouwingen, dus daarvoor is het geld zeker welkom. Maar ik zou heel graag ook eens naar Azië willen reizen. China, Japan en Zuid-Korea, mijn favoriete filmlanden trouwens."   Eens filmliefhebber, altijd filmliefhebber.

 

#lijstdb

Lijst Debecker: maandag tot donderdag om 19.25 u. op Canvas

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos