“Meneer Wim Helsen, ik wil u feliciteren”

“Meneer Wim Helsen, ik wil u feliciteren”

De laatste week Winteruur - nog tot donderdag 24 maart op Canvas en canvas.be

Volgend weekend schakelen we over van het winter- op het zomeruur. Deze week loopt dan ook Winteruur af, het laatavondprogramma van Canvas waarin Wim Helsen telkens een gast uitnodigt voor een gesprek over een voor hem of haar bijzondere tekst. Dat doet hij al vijf maanden lang, vier keer per week, van maandag tot donderdag: 80 afleveringen met telkens een kort, authentiek en eerlijk gesprek van tien minuten over de vreugde, ontroering en inzicht die een tekst kan bieden. In alle stilte en rust luisterde de hond Boris mee. Het ging soms alle kanten uit, maar over een ding waren vele kijkers het eens: Winteruur was een kleine parel: zie bijgevoegd fragment.

Het fragment komt uit de aflevering van morgen, dinsdag 22 maart. Daarin is Maaike Cafmeyer te gast, momenteel te zien in Eigen Kweek op Eén en onlangs in Bevergem op Canvas.  Haar favoriete tekst is een fragment uit De vanger in het graan van JD Salinger. Het gaat over fluitende mensen, maar ook over het feit dat niets is wat het op het eerste zicht lijkt.  

Op woensdag 23 maart heeft Wim Helsen de veelzijdige Pjeroo Robjee uitgenodigd. Hij brengt een tekst mee van Louis Paul Boon (uit Mijn kleine oorlog).

En in de allerlaatste aflevering van Winteruur, op donderdag 24 maart, is Roy Aernouts te gast. Aernouts is de bedenker en scenarist van Clinch, de eigenzinnige fictiereeks van Canvas. Hij brengt het gedicht ‘Ja’ van K. Schippers mee en heeft daar een heel persoonlijk verhaal bij.

Alle afleveringen van Winteruur zijn nog tot 1 april te herbekijken op canvas.be.

Na afloop van het zomeruur volgt eind oktober een nieuw seizoen van Winteruur.

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos