Mijn Jihad : een Panorama-reportage van Rudi Vranckx over deradicalisering

Mijn Jihad : een Panorama-reportage van Rudi Vranckx over deradicalisering

Op donderdag 30 april

Met meer dan 400 zijn ze intussen: jonge Belgische moslims die naar Syrië zijn vertrokken om er te gaan vechten. Een probleem dat te lang niet werd aangepakt. Tot er ook terugkeerden. Tot Charlie Hebdo. Tijd voor Rudi Vranckx om voor Panorama op zoek te gaan naar het alternatief dat de islamitische gemeenschap probeert te bieden: een heel ander soort jihad. Want die ‘andere’ stemmen kunnen ook een antwoord geven op de problemen waarmee hun, onze samenleving wordt geconfronteerd.  Mijn Jihad: in Panorama op donderdag 30 april om 21.30 u. op Canvas.

 

Rudi begint zijn verhaal in Vilvoorde, letterlijk onder de brug. Hij praat er met ouders van Syriëstrijders over hoe ze hun ervaringen willen gebruiken om anderen te sensibiliseren.

In Antwerpen gaat hij samen met een vooraanstaande imam naar een ‘deradicaliseringssessie’. En in de moskee horen we dat de islam en de westerse samenleving wél verenigbaar zijn.

Tot slot trekt Rudi Vranckx ook naar Libanon, om er te onderzoeken hoe jonge Vlaamse moslims de regio op een andere manier proberen te helpen om zo radicalisering te voorkomen.

 

Mijn Jihad: een reportage van Rudi Vranck, Mark De Visscher, Ariane Mertens en Ina Maes.

 

Mijn Jihad: in Panorama op donderdag 30 april om 21.30 u op Canvas.
(hh op vrijdag 1 mei om 18.40 u. en zondag 3 mei om 19.05 u.)

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos