Mozart in the Jungle : sex, drugs & classical music

Mozart in the Jungle : sex, drugs & classical music

Vanaf vrijdag 19 juni

Vrijdag begint op Canvas Mozart in the Jungle, een verrassende nieuwe fictieserie over een jonge dirigent met rocksterallures die een frisse wind laat waaien door een deftig en stijf symfonieorkest. Het is de eerste van een aantal straffe nieuwe reeksen die Canvas deze zomer programmeert. Later volgen onder meer de dotcomsitcom Silicon Valley (van Beavis & Butthead-bedenker Mike Judge) en de intrigerende HBO-reeksen The Leftovers en True Detective.

Mozart in the Jungle is een frisse en bij wijlen bijzonder grappige muzikale fictiereeks van Roman Coppola en Jason Schwartzman over de belevenissen van een jonge hoboïste in het fictieve orkest The New York Symphony dat op zijn grondvesten davert na de komst van de flamboyante nieuwe dirigent.

De reeks is gebaseerd op het boek Mozart in the Jungle: Sex, Drugs, and Classical Music van Blair Tindall, die zelf hobo speelde bij The New York Philharmonic. Naast de sterrencast zijn er ook hoofdrollen voor de klassieke muziek en het prachtig in beeld gebrachte New York.

 

Topcast

Rodrigo de Souza (Gael Garcia Bernal, The Motorcycle Diaries) wordt aangeworven als de nieuwe dirigent van The New York Symphony. Rodrigo is een enfant terrible en een soort popster in de klassieke muziek. Hij doet een nieuwe wind waaien door het in verval geraakte orkest. De voorzitter van de raad van bestuur, Gloria Windsor (Bernadette Peters, Annie) is in haar nopjes, maar de chagrijnige ontslagen dirigent Thomas Pembridge (Malcolm McDowell, A Clockwork Orange)  laat geen kans voorbij gaan om na te trappen. Ook de oudere muzikanten en het management zien al die bravoure van Rodrigo niet zitten. Hoboïste Hailey Rutledge (Lola Kirk, The Leftovers) maakt toevallig kennis met de celliste van het orkest en doet via haar auditie bij Rodrigo.

Het is het begin van een rollercoaster door een muzikale wereld waar het er al even heftig aan toe gaat voor als achter de schermen. Een wereld vol diva’s, passies en ambities, seks, drugs & klassieke muziek, tegen de achtergrond van de ‘urban jungle’ van New York.

 

In de pers

The show’s creators don’t linger too long on Hailey’s love life before getting back to the very funny business of running a symphony orchestra. (San Francisco Chronicle).

Romantic, funny and fresh--ripe for binge-viewing. (Denver Post)

Surprisingly good, whether you’re into classical music or not. In fact, it’s almost as good as something you might find on HBO. (Boston Herald)

 

Mozart in the Jungle: vanaf vrijdag 19 september om 23.30 u. op Canvas

Nog meer klassieke muziek volgt aansluitend met een concert van Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht. Zij spelen de orkestsuites nr. 3 en 2 van J.S. Bach.  Het concert werd opgenomen tijdens Klara in deSingel 2015.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos