Muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne in documentaire De Nada

Muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne in documentaire De Nada

Een kruisbestuiving tussen beeld en muziek

Donderdag 3 september 2015 — Vanmorgen kondigde Daan Stuyven op Studio Brussel aan dat op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan een nieuwe documentaire voor Canvas. De Nada is een multidisciplinair project rond muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne. Cineaste Christina Vandekerckhove volgt de twee vrienden tijdens een reis door onvatbare Spaanse landschappen op zoek naar de plek die het niets benadert. Onderweg maakt Daan een soundtrack en Peter een fotografisch beeldverslag.

Het resultaat hiervan is te zien in de documentaire De Nada op zondag 4 oktober op Canvas en tijdens een slotevenement op woensdag 6 april 2016 in het Concertgebouw te Brugge waar de livemuziek van Daan en de geprojecteerde beelden van Peter mekaar versterken. De documentaire is ook in avant-première te zien in het Concertgebouw te Brugge op zondag 27 september.

Niet voor publicatie: Daan en Peter geven op dit moment nog geen interviews. De Nada wordt voorgesteld tijdens een persvoorstelling op woensdag 16 september. Voor meer info hierover: tine.plasmans@vrt.be.