Nieuw Canvas-programma Poporama combineert muziek en human interest

Nieuw Canvas-programma Poporama combineert muziek en human interest

Deze zomer beginnen de voorbereidingen voor Poporama, een human-interestprogramma van Canvas rond hedendaagse alternatieve muziek. Poporama verkent de leef- en denkwereld van bands en muzikanten aan de hand van een thema dat hen bezighoudt of waar ze nauw mee verwant zijn. Poporama wordt voor Canvas gemaakt door het jonge productiehuis Het Chemisch Circus. Het format werd met een proefprogramma gelanceerd in het TV Lab 2014 van OP12, waarin nieuwe programmaformats werden voorgesteld aan de kijker. Canvas was gecharmeerd door het concept en daarom komt er nu een hele reeks. De uitzending is voorzien voor 2016.

Netmanager Paul Peyskens: “Poporama is een fris en vernieuwend programma dat de hedendaagse muziek benadert vanuit een originele invalshoek en zo een andere kijk geeft op muzikanten, hun manier van werken en de wisselwerking tussen hun muziek en de maatschappelijke context. Dat is het soort programma’s dat we met Canvas willen maken: programma’s die onze blik verruimen, nieuwe dingen tonen of onderwerpen vanuit een ander perspectief bekijken.”

Zo belichtte het proefprogramma van Poporama onder meer het unieke artwork van het Gentse duo Madensuyu. Zangeres Melanie De Biasio ging op zoek naar de schoonheid van het industriële Charleroi en via het Nederlandse dj-trio Cairo Liberation front belandde Poporama bij de Arabische undergroundmuziek.  

De pilot van Poporama is nog te bekijken via onderstaande link, al zal het uiteindelijke programma op Canvas er toch nog iets anders uitzien. Zo wordt het programma wat korter en zullen er per aflevering geen zes, maar drie of vier reportages zijn.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos