Nieuw op Canvas : de dotcomedy Silicon Valley

Nieuw op Canvas : de dotcomedy Silicon Valley

Vanaf maandag 6 juli

Vanaf 6 juli programmeert Canvas dagelijks (van maandag tot donderdag) om 23.30 u. een aflevering van een komische reeks. In eerste instantie is dat Silicon Valley, een HBO-sitcom over de introverte dotcomtechneut Richard Hendriks (Thomas Middleditch). Die woont en werkt in het gelijknamige walhalla van de IT-industrie. Hij verblijft er meer bepaald in het Hacker Hostel, een kweekvijver voor beginnende geeks van de zelfvoldane miljardair Erlich Bachmann (T.J. Miller). 

Canvas heeft deze zomer nog heel wat andere mooie series in de aanbieding: van de intrigerende HBO-reeksen The Leftovers en True Detective over Mozart in the Jungle en Episodes tot Case Histories en Wallander. Een overzicht vindt u in onderstaand filmpje.

Nerdland

In de Hacker Hostel verblijven ook Richards boezemvriend Nelson "Big Head" Bighetti (Josh Brener), de pompeuze Bertram Gilfoyle (Martin Starr) en de sarcastische Dinesh Chugtai (Kumail Nanjiani).

Wanneer de sociaal onbeholpen Richard een revolutionair zoekalgoritme bedenkt, wordt hij overrompeld door tal van kandidaat-investeerders. Ten einde raad besluit hij dan maar zijn eigen bedrijfje op te richten. Maar of hij ook zakelijk talent heeft, valt af te wachten…

Bedenker en regisseur Mike Judge (bekend van onder meer Beavis & Butthead en King of the Hill) hanteert ook nu weer zijn typische, oneerbiedige humor. Hij vond inspiratie voor de reeks in zijn eigen ervaringen toen hij eind jaren '80 zelf als ingenieur in Silicon Valley werkte.

 

In de pers

The pilot is flat-out brilliant ... It’s the best, most wide-appeal show that HBO has had in ages. (The Hollywood Reporter)

Silicon Valley is a comedy, certainly, and a very funny one, but it doesn't spend all its time reminding you of the fact. (Los Angeles Times)

 

En verder

Na afloop van Silicon Valley volgt, vanaf 20 juli, de Brits-Amerikaanse sitcom Episodes, over de belevenissen een Brits scenaristenkoppel dat naar Amerika is verhuisd voor een remake van hun succesvolle Britse comedy.  Eerst worden de eerste twee reeksen hernomen en aansluitend is er de nieuwe, derde reeks.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos