Nieuw : de Zweedse serie Real Humans

Nieuw : de Zweedse serie Real Humans

Vanaf zondag 12 april

Real Humans is een veelgeprezen Zweedse SF-reeks over een fictieve hedendaagse wereld met uiterst geperfectioneerde, androïde robots. De ‘hubots’ (human robots) zijn ontworpen om als mechanische werkkrachten te dienen. Maar de grenzen tussen mensen en robots beginnen zo sterk te vervagen dat allerlei vragen rijzen over hun verantwoordelijkheid voor hun daden, hun rechten, emoties, relaties tussen hubots onderling en tussen mensen en hubots. De serie volgt de belevenissen van twee families en hun hubots, en die van een groep hubots die zich willen losmaken van hun eigenaars en hun eigen leven willen gaan leiden. Vanaf zondag 12 april om 23.20 u. op Canvas.

 

Sommige mensen zien vooral het nut in van de hubots, maar anderen zien ze als een bedreiging omdat ze misschien hun job zullen afpakken of  hen  uit de markt zullen concurreren als perfecte  mannen of vrouwen. Ook  bij de hubots zlef heb je verschillende groepen. Sommigen zijn geherprogrammeerd om emoties en verlangens te voelen, maar daardoor hebben ze ook een eigen, vrije wil gekregen. Ze beseffen dat ze uitgebuit worden en komen in opstand.

 

Leo Eischer is de zoon van een wetenschapper en zelf half-mens, half-hubot. Hij leidt een groep van opstandige hubots: Mimi, Niska, Fred, Gordon, Flash, Marylyn en Max. Zij zijn op de vlucht voor de politie en op zoek naar vrijheid, én naar elektriciteit, want die hebben ze nodig om via een soort usb-verbinding letterlijk nieuwe levensenergie te krijgen. Mimi wordt ontvoerd door een stel illegale hubot-handelaars. Ze wordt opnieuw geherprogrammeerd en verkocht aan Jonas, de uitbater van een hubot-winkel. Leo en Max gaan naar haar op zoek…

Hans Engman gaat naar de hubot-winkel om een vervanger te kopen voor Odi, de defecte gezelschapshubot van zijn schoonvader Lennart. Jonas, de uitbater van de winkel, verkoopt Hans een erg duur model, Vera, en geeft hem er nog een gratis exemplaar bovenop. De Engmans hebben zelf nog geen hubot en ze reageren verschillend op het nieuws dat Hans er eentje heeft ‘gekregen’. Inger, de vrouw van Hans en een succesvolle juriste, stemt er schoorvoetend mee in dat ze de hubot zullen houden. Ze noemen haar Anita. Inger eist wel dat ze Anita als een lid van de familie behandelen en niet als een slaaf of een ‘toestel’. Hun tienerzoon Tobias is erg onder de indruk van de knappe Anita en dochter Sofia beschouwt haar als een vriendin.

Roger, de buurman van de Engmans, werkt in een fabriek waar de arbeiders geleidelijk aan vervangen worden door hubots. Dat maakt het werk voor Roger er niet gemakkelijker op. Hij voelt zich niet meer thuis in de fabriek en ziet met lede ogen hoe goed zijn vroyw Therese kan opschieten met hun hubot Rick. Roger sluit zich aan bij 'Äkta Människor' (echte mensen, vandaar de titel van de reeks), een organisatie die zich verzet tegen de opkomst van de hubots….

 

Real Humans: vanaf zondag 12 april om 23.20 u. op Canvas

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos