Nieuw op Canvas : Gomorra

Nieuw op Canvas : Gomorra

Napels zien en ... blijven kijken - vanaf woensdag 28 oktober

Gomorra is een hyperrealistische, rauwe en bijna documentaire fictieserie over de Napolitaanse Camorra en de rivaliteit tussen twee maffiafamilies. Gomorra is een sequel van de gelijknamige, geruchtmakende film uit 2008, gebaseerd op het boek van Roberto Saviano, een Napolitaanse journalist en maffia-infiltrant die nog altijd politiebewaking krijgt. De reeks werd geregisseerd door Stefano Sollima, die eerder met het alomgeprezen Romanzo Criminale een gelijkaardige serie maakte over de georganiseerde misdaad in Rome.

Vanaf woensdag 28 oktober om 23.30 u. op Canvas en canvas.be (elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag)

Gomorra will serve to dispel a myth or two still surrounding the onscreen depiction of organized crime.
Variety

 

12.000.000.000
Twaalf miljard euro: de geschatte jaarlijkse winst van de Camorra

 

De familie Savastano controleert de drugsdistributie in grote delen van Napels en omstreken. Dat doen ze met de hulp van een aantal kleinere bendes en handlangers. Aan het hoofd van de familie staat Don Pietro Savastano (Fortunato Cerlino), een slimme, sluwe en meedogenloze patriarch. Een conflict met de rivaliserende clan van Salvatore Conte (Marco Palvetti) escaleert en Don Pietro geeft zijn rechterhand Ciro (Marco D’Amore) en diens mentor Attilio (Antonio Milo) de opdracht om Conte een lesje te leren. Maar dat loopt niet zoals verwacht en een moeilijke periode kondigt zich aan voor de familie Savastano.

Veel hulp van zijn zoon en gedoodverfde opvolger Genny (Salvatore Esposito) moet Pietro daarbij niet verwachten, want Genny deelt wel de machtswellust van zijn vader, maar niet zijn intelligentie en karakter. Moeder Immacolata (Maria Pia Calzone) ziet zich door omstandigheden verplicht verplicht haar rol van matrone uit te breiden en een meer actieve rol te gaan spelen in de clan.  

Gomorra is een sequel van de gelijknamige, geruchtmakende film uit 2008, gebaseerd op het boek van Roberto Saviano, een Napolitaanse journalist en maffia-infiltrant die nog altijd politiebewaking krijgt. De reeks werd geregisseerd door Stefano Sollima, die eerder met het alomgeprezen Romanzo Criminale een gelijkaardige serie maakte over de georganiseerde misdaad in Rome.

Trouw aan zijn titel neemt Gomorra ons mee naar een grauw en troosteloos milieu, ongure buurten, vuile en smalle Napolitaanse straten, waar het recht van de sterkste heerst in de strijd om macht en aanzien. Het resultaat is een authentiek en ontnuchterend portret van de maffia, zowel op lokaal vlak als met zijn vertakkingen in de geglobaliseerde ondergrondse economie.    

 

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos