Nieuw op Canvas : Studio Flagey - Van Bowie tot onder

Nieuw op Canvas : Studio Flagey - Van Bowie tot onder

Een muziekprogramma met Bart Peeters - vanaf donderdag 15 oktober

Vanaf midden oktober presenteert Canvas op donderdag het nieuwe muziek-slot Studio Flagey. Dat is de overkoepelende titel voor een aantal programmareeksen over muziek. Bart Peeters bijt de spits af met Van Bowie tot onder. Daarin ontvangt hij in een sfeervolle studio in het legendarische Flageygebouw acht weken lang twee gasten met een muzikale achtergrond. Aan de hand van allerlei videofragmenten praten de drie over hun gemeenschappelijke passie: muziek. In de eerste aflevering krijgt Bart het gezelschap van Raymond Van het Groenewoud en Tom Van Laere (Admiral Freebee). Op donderdag 15 oktober om 21.10 u.

Late in the Evening

Late in the Evening is een prachtig nummer van Paul Simon, een New Yorker met een oeuvre dat verbonden is met, en beïnvloed door de wereld. Dat is ook de sfeer van Studio Flagey, een muziekprogramma waarin drie muziekliefhebbers – vaak muzikanten, maar niet altijd – praten over hun passie voor muziek.

Van Bowie tot onder is de eerste reeks van Studio Flagey. Een reeks over popmuziek, met Bart Peeters als gastheer. Later komen in Studio Flagey ook andere genres aan bod, met andere presentatoren. Zo wordt momenteel ook al gewerkt aan een reeks over klassieke muziek.

Over klanken, kleuren en smaken

Bart Peeters presenteert Studio Flagey - Van Bowie tot onder, maar hij is vooral ook gewoon muziekliefhebber en gesprekspartner van zijn gasten.

Ze hebben het over hun helden op alle treden van de muzikale ladder, van Bowie tot onder dus. Over muziek die hen ontroert, muziek waarbij ze niet kunnen stilzitten, over collega-muzikanten wier talent ze benijden, hun guilty pleasures, pet hates, of dingen die ze onweerstaanbaar grappig vinden. Ze delen hun enthousiasme, willen elkaar – en bij uitbreiding de kijkers – nieuwe dingen leren kennen, en af en toe zijn ze het ook grondig oneens. Omdat het belangrijk is om te discussiëren over kleuren en smaken…

Van filmpje naar filmpje

Om hun gesprek te illustreren maken Bart en zijn gasten volop gebruik van videofragmenten, die een voorzet zijn voor een surfin’ safari van filmpje naar filmpje, want YouTube killed the video star. Een soort harvest dus, over de blood, sugar, sex and magic van de muziek, om het met de Red Hot Chili Peppers te zeggen. Af en toe kan het gebeuren dat er een gitaar (of een ander instrument) ter hand wordt genomen, om een punt te maken of een argument kracht bij te zetten.

In Flagey

Studio Flagey wordt – hoe kan het ook anders – opgenomen in het Flageygebouw in Elsene, meer bepaald in het mooie Salon Diongre. Met een klein publiek. Af en toe maken de gasten ook muziek in de gangen, trappenhallen of op andere plekken in dat prachtige Flageygebouw. Daar zijn ook flarden van te zien in het programma.

Op canvas.be

Langere filmpjes van die muzikale momenten staan op canvas.be. Wie meer wil zien, en verder wil zoeken, zal daar trouwens volop zijn gading vinden: het integrale programma, ook in de vorm van een podcast, Spotify-lijsten met de keuzes van de gasten, en af en toe volledige muziekdocumentaires die aan bod zijn gekomen in de uitzendingen.

Schoon volk

In  de eerste aflevering, op donderdag 15 oktober, zijn Raymond Van het Groenewoud en Tom Van Laere (Admiral Freebee) te gast bij Bart Peeters. Ze hebben het onder meer over hun vroegste muzikale invloeden en hun liefde voor 'veel muziekjes', van jazz over chanson tot blues. Tussendoor spelen ze ook zelf een stukje muziek en Raymond geeft een demonstratie van de bonenstaakdans. Want er mag ook gelachen worden in Van Bowie tot onder.

De volgorde van de andere afleveringen ligt nog niet helemaal vast, maar we kunnen alvast uitkijken naar deze line ups:

  • Geen uitzending op 22.10 (wegens voetbal)
  • Leonie Gysel (Arsenal), Kapinga & Eva Gysel (Zita Swoon Group) – 29.10
  • Geen uitzending op 5.11 (wegens voetbal)
  • Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Patrick Riguelle – 12.11
  • Selah Sue en Senne Van den Bogaert (muziekplatform HumanHuman)
  • Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) en Steven De Bruyn (The Rhythm Junks)
  • Isolde Lasoen en Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds)
  • Otto-Jan Ham en Pieter-Paul Devos (Raketkanon)
  • Adriaan Van den Hoof en Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart)
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos