Nieuw op Canvas : The Leftovers - Waar zijn ze naartoe?

Nieuw op Canvas : The Leftovers - Waar zijn ze naartoe?

Vanaf dinsdag 14 juli

Vrijdag 10 juli 2015 — The Leftovers is een fascinerende reeks van HBO over de even plotse als mysterieuze verdwijning van 140 miljoen mensen over heel de wereld, zo’n 2% van de bevolking. Wat is er met hen gebeurd en hoe reageren de ‘overblijvers’? Gaat het om de ‘Vervoering’, de Bijbelse idee dat op een dag een aantal mensen door God in de hemel worden opgenomen en de rest achterblijft op aarde? Of is er iets anders aan de hand? Elke dinsdag vanaf 14 juli om 22.00 u. (telkens twee afleveringen na elkaar)

The Leftovers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Perrotta, die er samen met Damon Lindelof (de man achter Lost) een serie over maakte.

Het verhaal begint drie jaar na de Vervoering en focust op het gezin van Kevin Garney (Justin Theroux, Mulholland Drive, Six Feet Under). Hij is politiecommissaris in Mapleton, een voorstad van New York. Garney doet er alles aan om een zweem van normaliteit en orde te scheppen in zijn eigen leven en dat van anderen. Maar dat is allesbehalve evident.

Zijn vrouw Laurie (Amy Brenneman, Private Practice) heeft zich aangesloten bij de sekte ‘De schuldige achterblijvers’. Zijn zoon Tommy (Chris Zylka) heeft de universiteit verlaten en volgt nu de geheimzinnige goeroe Holy Wayne. Zijn dochter Jill (Maragret Qualley) woont nog wel bij hem, maar leidt een chaotisch en apathisch bestaan.

Christopher Eccleston (Thor: The Dark World, The Others) speelt Matt Jamison, een voormalige dominee die zich schuldig voelt omdat hij niet werd meegenomen.

Liv Tyler (The Lord of the Rings) is Megan Abbott, een vrouw die wordt belaagd door ‘De schuldige achterblijvers’. In de aanloop naar een "Heldendag" voor de plaatselijke "Vervoerden" stijgen de spanningen in Mapleton…

 

This show lingers with me the way few TV series do. (Time)

One of the more interesting experiments in recent TV history. (The Hollywood Reporter)

The Leftovers, vanaf 14/7

The Leftovers - (c) HBO
The Leftovers - Justin Theroux - (c) HBO
The Leftovers - Justin Theroux - Ann Dowd - Liv Tyler - (c) HBO
The Leftovers - Christopher Eccleston en Justin Theroux - (c) HBO